This is Patra, Greece: Ανακοινώσεις περί προαστιακού και αστικών συγκοινωνιών

7 Αυγούστου 2013

Ανακοινώσεις περί προαστιακού και αστικών συγκοινωνιών

Ο δήμος Πατρέων ανακοίνωσε επίσημα - και προεκλογικά - την μελέτη επέκτασης του προαστιακού σιδηρόδρομου στη νότια πλευρά  προς Κάτω Αχαΐα. Θα κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις στην ανακοίνωση του δήμου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

"Η Πάτρα, ο τρίτος Δήμος της χώρας, είναι μια πόλη χωρίς τραμ, χωρίς επιδοτούμενες συγκοινωνίες ενώ υποχρεωνόμαστε να επιδοτούμε, μέσω της φορολογίας των δημοτών, τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης." 
Αρχικά να επισημάνουμε οτι η Πάτρα ήταν η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που είχε τραμ. Για την απουσία τραμ από την σύγχρονη πόλη της Πάτρας πρέπει κάποτε να αναζητηθούν ευθύνες.
 Στο θέμα της επιδότησης των συγκοινωνιών ο δήμος έχει άδικο καθώς ο ίδιος επιδοτεί με 1.200.000€ κάθε χρόνο το αστικό κτελ.

"Με τα λιγοστά οικονομικά που διαθέτει ο Δήμος προχώρησε στην κατασκευή αποβάθρων στην βόρεια πλευρά ώστε ο προαστιακός να λειτουργήσει σήμερα, διακινώντας, καθημερινά 8.000 και πλέον επιβάτες."
 
Με τα λίγα οικονομικά που διαθέτει ο δήμος κατάφερε να δώσει 6.765€ για νέα μικροφωνική εγκατάσταση στο δημοτικό συμβούλιο,  να δώσει 16.000€ για δεύτερη προσωπική σύμβουλο πολιτισμού χωρίς βιογραφικό, 5.000€ για να προβάλει το δημοτικό συμβούλιο και 16.000€ για το ένα και μοναδικό wifi hotspot του δήμου.
 
 "Στηριζόμενος, ο Δήμος, στις δηλώσεις που είχαν γίνει από την Περιφέρεια ότι θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν 4 εκ. ευρώ για την επέκταση του προαστιακού και προς τον νότο, έκανε πολλαπλές και συστηματικές επαφές με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την έπεισε για την αναγκαιότητα και τη βιωσιμότητα του έργου της επέκτασης και στην νότια πλευρά της Πάτρας έως την Κάτω Αχαΐα."
 
Για την βιωσιμότητα έργων συγκοινωνιών χρειάζονται και έργα υποστήριξης, όπως ποδηλατόδρομοι, θέσεις στάθμευσης κ.α., έργα για τα οποία ο δήμος αδιαφορεί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου