This is Patra, Greece: Καλή επιτυχία Προμηθέα Πάτρας, έστω και για λίγο.

11 Ιουλίου 2018

Καλή επιτυχία Προμηθέα Πάτρας, έστω και για λίγο.


Σήμερα έγινε η κλήρωση του Basketball Champions League 2018-2019, στο οποίο συμμετέχει η ομάδα του Προμηθέα Πατρών.
Η πατρινή ομάδα είναι στο Group D μαζί με τις: Neptunas (Λιθουανία), Strasbourg (Γαλλία), Virtus Bologna (Ιταλία), Besiktas (Τουρκία), Oostende (Βέλγιο), και Union Olimpija Ljubljana (Σλοβενία).

Όσα συγχαρητήρια και να δώσουμε στην ομάδα και τον κύριο Λιόλιο που την χρηματοδοτεί, είναι μια προσπάθεια καταδικασμένη να αποτύχει μακροπρόθεσμα. Το τεχνικό team και η διοίκηση το έχουν καταλάβει και προσπαθούν να θέσουν τις βάσεις για μια ομάδα με υγεία, αλλά δυστυχώς δεν είναι όλα στο χέρι τους.

Πιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ανάπτυξη της περιοχής; Τι σχέση έχει αυτό με τον Προμηθέα και τον αθλητισμό; Το έχουμε γράψει αρκετές φορές, ανάπτυξη χωρίς αεροδρόμιο δεν γίνεται. Η Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα έχασε δεκαετίες διεκδικώντας αυτοκινητόδρομους και τρένο και έχασε για πάντα το στοίχημα του αεροδρομίου.



Ο Προμηθέας θα παίζει Σαββατοκύριακο στην Πάτρα για το πρωτάθλημα και μεσοβδόμαδα στην Ευρώπη. Πέμπτη πρωί θα πρέπει να μπαίνει η ομάδα στο λεωφορείο, να χάνει 3 ώρες μέχρι το Ελευθέριος Βενιζέλος, να περιμένει 2 ώρες για check ins και διαβατήρια, να πετάει για το Βέλγιο άλλες 3 ώρες, και μετά να αγωνίζεται σε υψηλότερο επίπεδο. Μετά είτε θα διανυκτερεύει στο εξωτερικό είτε θα πετάει με την βραδινή πτήση για Αθήνα, θα επιβιβάζεται πάλι στο λεωφορείο μετά τα μεσάνυχτα, και το πρωί θα είναι στην Πάτρα.

Τα όνειρα του Προμηθέα σταματούν εκεί ή η ομάδα και οι φίλαθλοι ονειρεύονται και Euroleague; Αν κληρωθεί πατρινή ομάδα με την Κανάρια θα πρέπει να είναι στο δρόμο τουλάχιστον δύο ημέρες χωρίς να λάβουμε υπόψιν ρεπό και ξεκούραση. Χωρίς άλλα επιχειρήματα όσα λεφτά και όραμα να έχει κάποιος για την Πάτρα, οι ομάδες της δεν μπορούν να παίζουν στην Ευρώπη στο υψηλότερο επίπεδο χωρίς αεροδρόμιο στην περιοχή.

Για αυτό το λόγο η Πάτρα δεν θα αποκτήσει ποτέ αυτοκινητοδρόμιο για Formula1, δεν θα αποκτήσει ποτέ μεγάλες διεθνείς εμπορικές επιχειρήσεις τύπου IKEA, δεν θα γίνει ποτέ εναρκτήριο λιμάνι κρουαζιέρας, και άλλα πολλά.

Δυστυχώς κανείς δεν μιλάει για αυτά στην Πάτρα, παρά αρεσκόμαστε να διοργανώνουμε "Αναπτυξιακά Συνέδρια" ως σύγχρονα echo chambers όπου θα βγάζουμε φωτογραφίες με έγκριτους δημοσιογράφους, ντόπιους πολιτικούς, παπάδες, και όλα καλά.

Το χειρότερο είναι οτι όταν τελειώσουν τα λεφτά του κάθε επιχειρηματία, ή κάτι πάει στραβά στο εγχείρημα, η πόλη και οι κάτοικοί της θα είναι οι πρώτοι που θα γυρίσουν την πλάτη στην ομάδα και το σχέδιο. Το ίδιο έγινε με τον Απόλλωνα Πάτρας, με τον ΝΟΠ, με την Ολυμπιάδα, ακόμα και με την Παναχαϊκή τόσο στο βόλευ όσο και στο ποδόσφαιρο.

Γιατί ο Κατσουράνης δεν βάζει το χέρι στην τσέπη; Γιατί ο Ρουμελιώτης δεν παίρνει τον Ντάντε; Γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα των πατρινών ομάδων δεν είναι οι παίχτες, αλλά οι μετακινήσεις. Να θυμίσουμε οτι η Παναχαϊκή στο βόλευ αντιμετώπισε πρόβλημα όταν κλήθηκε να παίξει στον Έβρο και η μη συμμετοχή ήταν πιο συμφέρουσα από την μετακίνηση.

Γιατί το Ρέθυμνο και ο Κολοσσός Ρόδου επιβιώνουν τόσα χρόνια στην Α1 ενώ Απόλλωνας Πάτρας, Αρκαδικός Τρίπολης, ΚΑΟ Δράμας, Δόξα Λευκάδας, Κόροιβος Αμαλιάδας, όσα λεφτά και όρεξη να έχουν δεν μπορούν να σταθούν άνετα στην κατηγορία; Υπάρχει κάτι κοινό που ενώνει όλες αυτές τις περιφερειακές ομάδες, οι περισσότερες μάλιστα στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας; Η απουσία αεροδρομίου.

Ας μιλήσουν οι ειδικοί του μπάσκετ για την άμυνα ζώνης και το περιφερειακό σουτ. Το μπάσκετ είναι επιχείρηση και τα logistics ανεβάζουν ή γκρεμίζουν κολοσσούς στο σύγχρονο επιχειρείν. Όσο η Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα παρακαλούν για δρόμους η ανάπτυξη θα χαιρετά από το lobby αεροδρομίων άλλων πόλεων.

Καλη επιτυχία Προμηθέα.
Καλή επιτυχία στην ομάδα και τους παίχτες.
Καλή δύναμη στον κύριο Λιόλιο. Ελπίζουμε να μείνει στην ομάδα και την Πάτρα όταν ο κόσμος γυρίσει την πλάτη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου