This is Patra, Greece: Πήρες απόδειξη με τα τσιγάρα σου;

20 Αυγούστου 2014

Πήρες απόδειξη με τα τσιγάρα σου;

Ο βουλευτής ΝΔ Αχαΐας, Αθανάσιος Νταβλούρος, εμφανίζεται συχνά ως σχολιαστής στα τοπικά ΜΜΕ. Στην τελευταία του ανάρτηση λαΐκισε με το θέμα των φοροαπαλαγών. Μας ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να κάνει φοροελαφρύνσεις αλλά δεν την αφήνει ο λαός που δεν κόβει απόδειξη για τα τσιγάρα (τα οποία φορολογούνται με την ειδική ταινία), ξέχασε όμως να κάνει μία αναφορά στην λίστα Λαγκάρντ ή στον ΦΠΑ που χρωστάει το Ελευθέριος Βενιζέλος.
Ο βουλευτής αρχίζει το άρθρο του με πομπώδες ύφος, ελπίζουμε να το γράφει μόνος του και να μην κουράζει κάποιον βοηθό του.
«Δεν κομίζει γλαύκας εις Αθήνας όποια ή όποιος διαπιστώνει ότι η υπερφορολόγηση έχει εξαντλήσει την ελληνική κοινωνία. Είναι τοις πάσι γνωστό ότι κάθε μήνα το βουνό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ψηλώνει, κατά μέσο όρο, ένα δισεκατομμύριο ευρώ..»
Ο γλωσσικός θησαυρός συνεχίζεται, «είναι αδήριτη η ανάγκη για τη θέσπιση, το συντομότερο δυνατό, σημαντικών φοροελαφρύνσεων».

Φυσικά δεν λείπουν ποτέ οι αναφορές σε ιστορικά πρόσωπα και φράσεις όπως ο σύντροφος Τζον Κένεντι: «Και στο σημείο αυτό, αξίζει να θυμόμαστε την ιστορική φράση του Τζον Κένεντι, η διαχρονικότητα της οποίας μας αγγίζει: «Μην ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορεί να κάνεις εσύ για τη χώρα σου».
Για να κλείσει με την ουσία του άρθρου σε συμβουλευτικό ύφος:
«Ναι», λοιπόν, στις φοροελαφρύνσεις, αλλά «ναι» και στην απόδειξη την επόμενη φορά συμπολίτισσα, συμπολίτη που θα πάρεις τον καφέ σου ή τα τσιγάρα σου. Μην ξεχάσεις να τη ζητήσεις.»

Συμπολίτες σκεφτείτε τον Τζον Κένεντι και τον Θανάση Νταβλούρο και πάρτε απόδειξη για τα τσιγάρα σας ώστε να ζητάτε φοροαπαλλαγές μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου