This is Patra, Greece: Γιάννης Δημαράς ο κεντροαριστερός δήμαρχος

22 Μαρτίου 2014

Γιάννης Δημαράς ο κεντροαριστερός δήμαρχος

Αντιγράφουμε από την επίσημη σελίδα του Δήμου Πατρέων:
Να μπει τέλος στην αυθαιρεσία που επικρατεί στην περιοχή του Ρηγανόκαμπου εξαιτίας της συστηματικά έκνομης δράσης των Ρομά που διαμένουν στην καταυλισμό, να ενταθεί η αστυνόμευση και να επιβληθεί άμεσα η νομιμότητα,  ζητά με επιστολή του προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας κ. Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο, ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Γιάννης Δημαράς.
Αναφέρει συγκεκριμένα ο Δήμαρχος στην επιστολή του:

«Η κατάσταση που επικρατεί εδώ και μια 20ετία στην περιοχή του Ρηγανόκαμπου λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς των Ρομά που διαμένουν στον εκεί καταυλισμό, έχει τεθεί το τελευταίο διάστημα εκτός ελέγχου γεγονός που έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών που γειτνιάζουν μαζί του και γίνονται μάρτυρες απίστευτων συναλλαγών και καταστάσεων από διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, έως κλοπές και πορνεία. Ο Δήμος Πατρέων δεν έχει τη δυνατότητα να επέμβει για την απομάκρυνση του καταυλισμού, καθώς η έκταση στην οποία έχουν εγκατασταθεί οι Ρομά ανήκει στο πανεπιστήμιο Πατρών με παραχώρηση από την Κτηματική Υπηρεσία. Έως ότου βρεθεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στον Ρηγανόκαμπο, και ανευρεθεί τρόπος απομάκρυνσης του καταυλισμού, από την περιοχή, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που αναλαμβάνουμε ως Δήμος, σε συνεργασία με άλλους φορείς, σας ζητώ να εντείνετε την αστυνόμευση και να επιβάλλετε άμεσα την νομιμότητα, περιορίζοντας τους Ρομά εντός του καταυλισμού τους και επαναφέροντας την τάξη στην περιοχή πέριξ αυτού. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μέσα στην Πάτρα μια εστία συστηματικής εγκληματικότητας και να επιδεικνύουμε την παραμικρή ανοχή.»

Συγχαρητήρια στην ΔΗΜΑΡ και όποια αριστερά στηρίζει αυτό τον «κεντροαριστερό» δήμαρχο που προβαίνει σε ανακοινώσεις που θα ζήλευαν πολύ χρυσαυγίτες. Για τις συστηματικά παραβατικές συμπεριφορές εντός της πόλεως, όπως ναρκωτικά, παράνομη στάθμευση, κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, πορνεία, διαφθορά, ο κύριος Γιάννης Δημαράς δεν μπορεί να προβεί σε καταγγελίες χωρίς στοιχεία. Αφού μιλάμε για συστηματική ανομία και παραβατικότητα γιατί ο κύριος δήμαρχος μιλάει για Ρομά και όχι για βρωμόγυφτους ή τσιγγαναρία; Θα τον παρακαλέσουμε εάν έχει στοιχεία στα χέρια του να δημοσιεύσει πρώτα και μετά να κάνει ανακοινώσεις ως δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου