This is Patra, Greece: Το Πατρινό Καρναβάλι στην ΔΕΘ

8 Σεπτεμβρίου 2013

Το Πατρινό Καρναβάλι στην ΔΕΘ

Άλλη μία αμφιλεγόμενη κίνηση, η οποία κοστίζει πολλά χρήματα, είναι η παρουσία του πατρινού καρναβαλιού στην ΔΕΘ. Τα περισσότερα τοπικά ΜΜΕ αναφέρονται σε "εκπληκτική παρουσία" του καρναβαλιού στην συμπρωτεύουσα και για τα θετικά αυτού του εγχειρήματος.
Για το κόστος δεν θα επιμείνουμε καθώς "η συμμετοχή του Πατρινού Καρναβαλιού στη ΔΕΘ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με τη χορηγία του Επιμελητηρίου Αχαΐας και της ΛΟΥΞ" αν και θα επιμείνουμε οτι παρότι χορηγίες τα χρήματα αυτά δεν διαχειρίζονται σωστά για τους λόγους που θα εξηγήσουμε.
Το Πατρινό Καρναβάλι συμμετέχει σε μία εμπορική έκθεση στην Ελλάδα. Είναι νομίζω προφανές πως οι περισσότεροι κάτοικοι της Ελλάδας γνωρίζουν το καρναβάλι της Πάτρας, αν και η διαφήμιση δεν βλάπτει ποτέ. Αλλά παρόλα αυτά οι επισκέπτες της έκθεσης περιμένουν από τους εκθέτες πακέτα προσφορών και πληροφορίες. 
Αυτή τη στιγμή το επίσημο site του πατρινού καρναβαλιού δεν έχει ούτε μία πληροφορία για την διοργάνωση του 2014. Δηλαδή ο επισκέπτης που είδε το περίπτερο στην ΔΕΘ και πείστηκε να έρθει δεν γνωρίζει πότε θα διεξαχθεί η παρέλαση, πότε τα μπουρμπούλια και σε ποιούς χώρους.
Σχετικά με τις προσφορές. Ο επισκέπτης από την Θεσσαλονίκη για να έρθει στο καρναβάλι της Πάτρας θα χρειαστεί 80€ για εισιτήρια ΚΤΕΛ, 50€ για συμμετοχή στην παρέλαση με group, 300€ για ξενοδοχείο το τριήμερο, 5€ για κάθε καφέ στο κέντρο και 10€ για κάθε ποτό. Συνολικά 500-600€ εάν δεν προβεί σε σπατάλες ή άλλα έξοδα. Ποιά η προσφορά του περιπτέρου του πατρινού καρναβαλιού στον επισκέπτη της ΔΕΘ; Παρέχει ενημέρωση για συνδυαστικά πακέτα προσφορών (που δεν υπάρχουν); Μήπως θα κλείσει συμφωνία με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για μειωμένο εισιτήριο κατά την περίοδο του καρναβαλιού; Θα μπορεί ο επισκέπτης να προμηθευτεί την εκπτωτική κάρτα Carnival Card; Απλά και βασικά ερωτήματα για την αποστολή του πατρινού καρναβαλιού στην ΔΕΘ που δεν ρώτησε κανείς από τα τοπικά ΜΜΕ που πανηγυρίζουν, και δικαίως πανηγυρίζουν καθώς μέρος του φιάσκου της προώθησης του πατρινού καρναβαλιού αποτελεί η διαφήμιση στα ίδια αυτά μέσα.

Για το τέλος αφήσαμε την διεθνή αγορά. Από όσο γνωρίζουμε οι επισκέπτες της ΔΕΘ που έρχονται από το εξωτερικό είναι σχετικά μικρός αριθμός. Η προσέλκυση τουριστών για το πατρινό καρναβάλι δεν θα γίνει με μέσα του προηγούμενου αιώνα, όπως η ΔΕΘ, αλλά με σύγχρονα μέσα όπως το internet. Παράδειγμα η σελίδα skyscanner στο αφιέρωμά της για τα 10 πιο τρελά καρναβάλια στον κόσμο δεν συμπεριέλαβε την Πάτρα. Αλλά αντίστοιχες αναζητήσεις στο internet για το καλύτερο καρναβάλι στην Ευρώπη δεν είναι ενθαρυντικά για την Πάτρα.
10 most spectacular carnivals in the world
10 unmissable carnivals in the world for 2013
Carnival celebrations in Europe
 Εάν αναλογιστούμε τους λόγους που απουσιάζει το πατρινό καρναβάλι από τέτοιες λίστες είναι πολλοί: έλλειψη εξωστρέφειας, υπερβολική κολακεία από τα τοπικά ΜΜΕ που δεν επισημαίνουν τα αρνητικά του καρναβαλιού, υπερβολικές τιμές και καμία οργάνωση, έλλειψη αεροδρομίου, έλλειψη παρουσίας στα social media και άλλα πολλά που κανείς δεν συζητάει γιατί αποτελούν ταμπού στην πόλη. Όποιος τα αναφέρει θέλοντας το καλό της πόλης και του καρναβαλιού είναι κακός και μίζερος.
Όσο κακοί και μίζεροι είναι αυτοί που οικειοποιήθηκαν το καρναβάλι και ανέλαβαν την διοργάνωσή του και διάφορες φιέστες όπως αυτή της αποστολής στην ΔΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου