This is Patra, Greece: Στους Πολιτιστικούς Συλλόγους το Παράρτημα

6 Αυγούστου 2013

Στους Πολιτιστικούς Συλλόγους το Παράρτημα

Διαβάζουμε την ανακοίνωση του δήμου Πατρέων από την επίσημη ιστοσελίδα του:
"Στους Πολιτιστικούς Συλλόγους το Παράρτημα σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου". Αρχικά γελάσαμε γιατί συνυπάρχουν στην ίδια πρόταση ο Δήμος και ο σχεδιασμός, έννοιες που μέχρι τώρα ήταν ασυμβίβαστες. Περιχαρής ο δήμος ανακοίνωσε την εκκένωση του παραρτήματος και την παράδοσή του στους πολιτιστικούς συλλόγους. 
 
Ίσως η δημοτική αρχή προτείνει να στεγάσει τους πολιτιστικούς συλλόγους, στου οποίους η ίδια έκανε έξωση από το Σπίτι του Πολίτη.
Ίσως η δημοτική αρχή φτιάξει, επιτέλους, τον χώρο άθλησης που είχε υποσχεθεί στα παιδιά της ταινίας "Τα παιδία δεν παίζει".*
Ίσως φτιάξει ξενώνες αστέγων, αντί να πληρώνει ξενοδοχείο για 3-4 μήνες του χειμώνα.
Ίσως φτιάξει η ίδια συνεργείο ποδηλάτων για παλιά ποδήλατα, κάτι που υπήρχε στον χώρο του παραρτήματος και το οποίο διαλύθηκε.**
Ίσως, το πιο πιθανό, δεν αξιοποιήσει τον χώρο και το όλο θέμα εντάσσεται στην προεκλογική μάχη της παράταξης του δημάρχου, μάχη που άρχισε πριν λίγες εβδομάδες.

*Δεν είδαμε τον ίδιο ζήλο να χτίσει ο δήμαρχος γήπεδο για τα παιδιά στο παλιό λούνα παρκ, σε χώρο που προσέφερε ιδιώτης με χρήματα που επίσης προσέφερε χορηγός. Ίσως δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί προεκλογικά έργο ιδιωτών, αν και αποτελεί προσωπική υπόσχεση του δημάρχου Γιάννη Δημαρά.

**Τα ποδήλατα και τα εργαλεία συνεργείου που υπήρχαν στο παράρτημα θα τα πάρει ο δήμος να τα διαθέσει σε απόρους ή θα τα οικειοποιηθούν οι αστυνομικοί σε ένα άτυπο πλιάτσικο;

Αναμένουμε την εξέλιξη της υπόθεσης, όπως αναμένουμε την αξιοποίηση της Ρομάντζας, τον ΧΥΤΥ, το κλείσιμο της Ξερόλακκας, τους ποδηλατόδρομους, την αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου, ένα σοβαρό και ολοκληρωμένο έργο δηλαδή επί δημαρχίας Γιάννη Δημαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου