This is Patra, Greece: Γιάννης Δημαράς: "Θα δώσω την παραίτησή μου εαν επιμείνουν στις απολύσεις"

9 Ιουλίου 2013

Γιάννης Δημαράς: "Θα δώσω την παραίτησή μου εαν επιμείνουν στις απολύσεις"

Ο δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς παραχώρησε συνέντευξη τύπου για το θέμα των απολύσεων δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων. Χαρακτηριστικά δήλωσε:
 
"Στον Δήμο της Πάτρας απειλούνται με απόλυση 75 σχολικοί φύλακες και 49 δημοτικοί αστυνομικοί. [...] Κάθε μέρα ο κόσμος φωνάζει όπως και εμείς επί χρόνια φωνάζουμε ότι δεν φτάνουν οι δημοτικοί αστυνομικοί για να ελέγξουν τα τραπεζοκαθίσματα, τις άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος, την παράνομη στάθμευση, την παράνομη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, το παραεμπόριο, κ.α. Και αντί να ενισχύσουν το προσωπικό, αυτοί το απολύουν!!! Και μάλιστα χωρίς καμία λογική."
 
Όταν ο κύριος Δημαράς επικαλείται την λογική αναφέρεται στην λογική του ξυλώματος των κορίνων;
Η Πάτρα έχει ορισμένα χρόνια σοβαρά προβλήματα, τα οποία η παρούσα δημοτική αρχή είτε αγνόησε είτε χειροτέρευσε.

Το διπλοπαρκάρισμα είχε λυθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή με την χρήση κορίνων. Την ίδια λύση χρησιμοποιήσε και παρούσα δημοτική αρχή, όπου αυτή την βόλευε, αλλά το πρόβλημα που είχε λυθεί στο κέντρο επανήλθε όταν πριν καν αρχίσει την θητεία του ως δήμαρχος Πατρέων ο Γιάννης Δημαράς ανακοίνωσε την απομάκρυνση των κορίνων από την Αγίου Ανδρέου. Στο μόνο που αρκέστηκε ήταν η απαξίωση της δημοτικής αστυνομίας κάνοντας γραφικές ανακοινώσεις περί λύσης του κυκλοφοριακού με περισσότερη αστυνόμευση.
 
Το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων στους πεζόδρομους λύνεται επίσης ανέξοδα αρκεί ο δήμος να έχει την καλή διάθεση. Παράδειγμα ο δήμος Τριπόλεως, ο οποίος τοποθέτησε διαχωριστικά στον πεζόδρομο, μέτρο που δεν απαιτεί την παρουσία δημοτικής αστυνομίας.

Τέλος το πρόβλημα με τα σκουπίδια, ένα μείζον θέμα για την πόλη το οποίο αποτέλεσε σημαία της δημοτικής αρχής στον προεκλογικό αγώνα. Ο δήμαρχος άργησε τρία χρόνια για να ανοινώσει ένα απλό πρόγραμμα ενημέρωσης για την ανακύκλωση, ενέργεια για την οποία πανηγυρίζει. Χρειάστηκαν τρία χρόνια απραξίας για να γίνουν τόσο απλές και ανέξοδες εκστρατείες ενημέρωσης.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε το άρθρο για πολλές σελίδες, απλά αριθμώντας προβλήματα της πόλης για τα οποία η δημοτική αρχή αδιαφόρησε, όπως την παταγώδη αποτυχία στο θέμα του θαλάσσιου μετώπου, το οποίο κόστιζε αρκετά στους πατρινούς, ή τις ρουσφετολογικές προσλήψεις συμβούλων του δημάρχου σε άσχετες θέσεις χωρίς αποτέλεσμα. 
 
Επειδή η τρόικα και η κυβέρνηση ,μάλλον θα επιμείνουν στο θέμα των απολύσεων ή της κινητικότητας στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα αναμείνουμε την τήρηση της πρόθεσης παραίτησης του δημάρχου Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά, έτσι και αλλιώς χωρίς δήμαρχο χειρότερα δεν γίνεται να κυβερνηθεί η πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου