This is Patra, Greece: Αχαϊκό βαρόμετρο Ιουλίου

12 Ιουλίου 2013

Αχαϊκό βαρόμετρο Ιουλίου

Ας δούμε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία της δημοσκόπησης.

Ευρωπαϊκή Ένωση: το ήδη μεγάλο ποσοστό αρνητικής γνώμης για την ευρωπαϊκή ένωση, που έφτανε το 53,7% τον Ιανουάριο, έγινε 59,5%, δηλαδή 6 στους 10 Αχαιούς έχουν αρνητική γνώμη για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πολιτικοί αρχηγοί: τα πρωτεία με τις περισσότερες θετικές γνώμες και τις λιγότερες αρνητικές κατέχει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, με 30,5% θετικές γνώμες και 66,2% αρνητικές.
Εντυπωσιακό στοιχείο και δείγμα των εσωτερικών τάσεων του ΠΑΣΟΚ είναι ότι στην Αχαΐα ο πρόεδρος του Ευάγγελος Βενιζέλος έχει τις λιγότερες θετικές γνώμες 16,5% και τις περισσότερες αρνητικές γνώμες με το τεράστιο ποσοστό του 82,4%.

Επίσης εντυπωσιακό δεδομένο είναι ότι ενώ το 25,8% θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και το 15,5% Νέα Δημοκρατία, το 52,5% βλέπει εκλογική νίκης της Νέας Δημοκρατίας σε ενδεχόμενες εκλογές.
 Το ΠΑΣΟΚ έρχεται πέμπτο κόμμα στην Αχαία με ποσοστό 5%, πίσω από την ΧΑ με 7,6% και Ανεξάρτητους Έλληνες με ποσοστό 6,1%.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση τα προβλήματα παραμένουν γνωστά, άσχημη κατάσταση δρόμων και πεζοδρομίων, έλλειψη ασφάλειας και σκουπίδια. Προβλήματα που έχουμε επισημάνει στον δήμαρχο Πατρέων αλλά προτιμά να δίνει βαρύτητα στο θαλάσσιο μέτωπο και τα εσωτερικά της παράταξής του.

Η ιστορία δικαιώνει τον Θεόδωρο Άννινος ως τον καλύτερο δήμαρχο Πατρέων, καθώς ο κόσμος έχει είτε θετικές  γνώμες 55,9% είτε άγνοια του έργου του σε ποσοστό 29.4%, πράγμα που δείχνει ότι όσοι γνωρίζουν το έργο του έχουν μόνο θετική άποψη.
 Ενδιαφέρον στοιχείο είναι η ανάδειξη ως δεύτερου δημάρχου με τις περισσότερες θετικές γνώμες του Ανδρέα Καράβολα, κατόπιν του Ευάγγελου Φλωράτου και τελευταίος έρχεται ο Ανδρέας Φούρας με το 73,1% να σχολιάζει αρνητικά το έργο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου