This is Patra, Greece: Ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς προτείνει διαμαρτυρίας διαρκείας με κατασκήνωση στο Σύνταγμα

21 Αυγούστου 2012

Ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς προτείνει διαμαρτυρίας διαρκείας με κατασκήνωση στο Σύνταγμα

Αποσπάσματα από την τοποθέτηση του δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά:
Ο δήμαρχος προτείνει τρόπους αντίδρασης των δημάρχων..

1. Οι δημοτικές αρχές και τα δημοτικά συμβούλια να προχωρήσουμε σε διαμαρτυρία διαρκείας κατασκηνώνοντας στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή. Να μην φύγουμε από εκεί αν δεν μπει τέλος στον κατήφορο.

2. Να στείλουμε ενημερωτική επιστολή προς όλους τους Ευρωβουλευτές, με σκοπό τη διεθνοποίηση του προβλήματος. Παράλληλα, να υποβάλλουμε αίτημα, ώστε εκπρόσωπος της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης να παραστεί στο Ευρωκοινοβούλιο και να μιλήσει για να εξηγήσει την κατάσταση.

3. Οι Έλληνες Αυτοδιοικητικοί που συμμετέχουν στην Επιτροπή Περιφερειών να θέσουν εκεί το θέμα και να ζητήσουν τη λήψη απόφασης συμπαράστασης προς την Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση.

4. Να στείλουμε ενημερωτική επιστολή προς όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να οργανώσουμε συσκέψεις κατά ΠΕΔ με τους βουλευτές της αντίστοιχης Περιφέρειας, με σκοπό να τους ζητήσουμε τη λήψη απόφασης από τη Βουλή που θα βάζει φραγμό στις περικοπές.

5. Κάθε Δημοτική Αρχή και κάθε Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβουν πρωτοβουλία για ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας στην οποία αναφέρονται, με σκοπό τη δημιουργία ενός ισχυρού λαϊκού μετώπου που θα αντιδράσει στα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας. Να εξηγήσουμε στους συμπολίτες μας τι σημαίνει για τη ζωή τους και τη λειτουργία της πόλης τους, ο οικονομικός στραγγαλισμός της Αυτοδιοίκησης.

Ωραία όλα αυτά αλλά ο δήμαρχος ξεχνάει ορισμένες λεπτομέρειες..
Εάν ο δήμαρχος στείλει επιστολή στους Ευρωβουλευτές και/ή την τρόικα θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί εν μέσω κρίσης προσέλαβε σύμβουλο πολιτισμού με αδιαφανείς διαδικασίες και με παχυλή σύμβαση.

Ο δήμαρχος επίσης αναρωτιέται..

"Αλήθεια, τίνος τροϊκανού ή υπουργού το αυτί θα ιδρώσει επειδή τα σκουπίδια θα πνίξουν π.χ. τα Ζαρουχλέικα;"

 Ο υπουργός και ο τροϊκανός θα αναζητήσουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις περί κλεισίματος της Ξερόλακκας τον Σεπτέμβριο/πρωτοχρονιά/Σεπτέμβριο κοκ

Επόμενο πρόβλημα το κυκλοφοριακό όπου ο νυν δήμαρχος ενώ αναγνωρίζει την συμβολή των κορύνων στην επίλυση του προβλήματος αποφάσισε να τις αφαιρέσει από κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, αποτέλεσμα πίεσης του εμπορικού συλλόγου, αφήνοντας το πρόβλημα να διαιωνίζεται..

Στην γραφική Πάτρα είμαστε ακόμα στους προεκλογικούς λόγους..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου