This is Patra, Greece: 7η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2014

25 Απριλίου 2014

7η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2014

Η Πάτρα συμμετέχει στην 7η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2014, όπως κάθε χρόνο. Η περσινή Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία είχε μεγάλη επιτυχία όσον αφορά τη συμμετοχή των πόλεω, καθώς 46 συνολικά πόλεις (πολίτες, όχι πόλεις οργανωμένα) συμμετείχαν με δράσεις. Ο χώρος συγκέντρωσης για την Πάτρα συνήθως είναι η Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Όλγας).

Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2014 θα γίνει την Κυριακή 11 Μαΐου στις 5:00 μ.μ. (λίγο αργότερα από οτι συνηθιζόταν), με κεντρικό σύνθημα «Οι Δήμαρχοι αλλάζουν – Οι Διεκδικήσεις μένουν».
Για έβδομη χρονιά, ποδηλάτες από δεκάδες πόλεις σε όλη την Eλλάδα, στις 11 Μαίου στις 5:00 το απόγευμα, θα ξεχυθούν στους δρόμους διεκδικώντας την προώθηση του ποδηλάτου και τον περιορισμό του ΙΧ αυτοκινήτου. Φέτος η ποδηλατοπορεία συμπίπτει τυχαία με την προεκλογική περίοδο, χωρίς να ταυτίζεται με αυτήν. Είναι γνωστό άλλωστε πως εδώ και πολλά χρόνια γινόμαστε μάρτυρες του ίδιου σεναρίου: Προεκλογικές εξαγγελίες για το ποδήλατο και μετεκλογικές παραπομπές στις καλένδες ή αντικατάστασή τους από έργα βιτρίνας. Εμείς παρόλ' αυτά παραμένουμε απτόητοι και συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα: Ποδηλατικές υποδομές, συνδυασμένη μετακίνηση σε συνεργασία με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οδική ασφάλεια και αξιοπρέπεια στη μετακίνηση ποδηλατών και πεζών.
Ραντεβού την Κυριακή 11 Μαϊου. Το event στο facebook.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου