This is Patra, Greece: Συζήτηση για τον πολιτισμό με τους υποψήφιους Δημάρχους

27 Απριλίου 2014

Συζήτηση για τον πολιτισμό με τους υποψήφιους Δημάρχους

Το θέατρο «Λιθογραφείον» και οι εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ διοργανώνουν τη Δευτέρα 28 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. στο χώρο του θεάτρου (Μαιζώνος 172Β), συνάντηση των δημιουργών και των πολιτιστικών φορέων της Πάτρας με τους υποψήφιους Δημάρχους Πατρέων με αντικείμενο τα θέματα του πολιτισμού.
Με βάση την καλλιτεχνική δραστηριότητα της πόλης, αλλά και τη σημασία του πολιτισμού για την καθημερινή ζωή των πολιτών, η εκδήλωση σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη και τα συμπεράσματα από την αντίστοιχη πρωτοβουλία που είχε ληφθεί από το «Λιθογραφείον» την προεκλογική περίοδο των Δημοτικών Εκλογών του 2010.
Στην εκδήλωση θα γίνουν δύο κεντρικές εισηγήσεις από τους:

Μυρσίνη Ζορμπά, Δρ Πολιτικής Επιστήμης, ερευνήτρια Πολιτισμικής Πολιτικής π. ευρωβουλευτή και πρώην πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (τελευταίο της βιβλίο: «Πολιτική του πολιτισμού – Ευρώπη και Ελλάδα στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα», εκδ. Πατάκης)
Γιάννη Ιωαννίδη, Δρ ΤΟΠΑ Παντείου, διευθυντή πολιτισμού ΟΤΑ, με ερευνητικό έργο σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έχει ζητηθεί από τους υποψήφιους Δημάρχους μια σύντομη γραπτή τοποθέτηση για τα σημαντικότερα προβλήματα τα οποία εντοπίζουν στο χώρο του πολιτισμού στην Πάτρα, προκειμένου οι απαντήσεις τους να αποτελέσουν τη βάση της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί.
Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε καλλιτέχνες, δημιουργοί, πολιτιστικοί φορείς, επαγγελματίες και επιστήμονες του ευρύτερου χώρου του πολιτισμού. Στόχος είναι να καταδειχθεί αφενός η δυναμική του πολιτισμού στην Πάτρα ως αποφασιστικού παράγοντα κοινωνικής συνοχής και δημιουργίας μια διαφορετικής τοπικής συνείδησης και αφετέρου η δυνατότητα να υπάρχει σοβαρή πολιτιστική πολιτική στην πόλη, ακόμα και μέσα στη δύσκολη οικονομική, κοινωνική και πολιτική συγκυρία.

Πηγή: Το Δόντι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου