This is Patra, Greece: Βαλκάνιοι μαθητές ενώθηκαν με την μουσική αντί να σφάζονται

18 Απριλίου 2016

Βαλκάνιοι μαθητές ενώθηκαν με την μουσική αντί να σφάζονται

ΣΟΚ!!!! Πανελλήνια είδηση σε σελίδες ακροδεξιών, ξενοφοβικών, βλαμμένων και άλλων προβληματικών αποτέλεσε το 1ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων που έγινε σε Πάτρα και Αίγιο.
Το φεστιβάλ διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός  σύλλογος   «ΙΩΝΕΣ» και συμμετείχαν τα μουσικά σχολεία Πατρών – Βόλου – Αγρινίου – Πειραιά – Δράμας – Σιάτιστας – Λαμίας – Λευκάδας – Καρδίτσας – Κορίνθου – Μυτιλήνης – Άμφισσας καθώς και μουσικά σχολεία από το Βουκουρέστι, Plovib, Bapna, Τίρανα, Βάλικεσίρ, Σκόπια με πάνω από 800 μαθητές και μαθήτριες. 
Δυστυχώς για τους περισσότερους Βαλκάνιους (δεν είναι μόνο ελληνικό το φαινόμενο της βλακείας) οι μαθητές ενώθηκαν υπό τους ήχους της μουσικής και πέρασαν καλά όλοι μαζί, Έλληνες, Αλβανοί, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Σκοπιανοί (sic).
Στο τέλος του φεστιβάλ τα σχολεία «παρέλασαν» στο κέντρο της πόλης που τους φιλοξένησε και κρατούσαν, απίστευτη πρόκληση, την σημαία της χώρας τους. Απίστευτη πρόκληση δηλαδή, ντροπή, αίσχος, πού είναι το κράτος, γιατί πολέμησαν οι Αρβανίτες στον πόλεμο το 1821 και άλλα τέτοια καφενειακά.
Την φωτογραφία φιλοξένησε το PatrasEvents, αλλά όλα τα ξενοφοβικά sites βρήκαν ευκαιρία να την παρουσιάσουν όπως αυτά ήθελαν στο βλαμμένο κοινό που τα διαβάζει, ενώ η πρωτότυπη ανάρτηση αναφέρει «Οι μαθητές κατέβηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης το πρωί του Σαββάτου, αναστατώνοντας ευχάριστα το κέντρο και κάνοντας μία περιήγηση στην Πάτρα, με μουσική, τραγούδι και όργανα, δίνοντας μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα», για να συμπληρώσει μετά «Αυτό, πάντως, που προκάλεσε σε αρκετούς Πατρινούς αρνητική εντύπωση και το σχολίασαν στα social media είναι ότι ορισμένοι από αυτούς φώναζαν συνθήματα υπέρ της Αλβανίας», το οποίο σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες δεν έγινε ποτέ. Αλλά ο Βελόπουλος που το δημοσίευσε στην σελίδα του VoiceNews κάτι καλύτερα θα ξέρει, μιλάει με τον Παΐσιο και έχει τα χειρόγραφα του Χριστού ο επιστήμονας Κυριάκος.

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ!
Αλλοδαποί προκαλούν παρελαύνοντας με την σημαία τους σε ξένη χώρα! ΑΙΣΧΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου