This is Patra, Greece: Επιτρέπονται τα ποδήλατα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα;

4 Οκτωβρίου 2011

Επιτρέπονται τα ποδήλατα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα;

Τον τελευταίο χρόνο το ιστορικό κέντρο της Πάτρας απέκτησε πεζόδρομο. 
Η πρώην οδός της Ρήγα Φεραίου έγινε πεζόδρομος και καθημερινά πεζοί και ποδήλατα μετακινούνται πιό άνετα. 
"Φυσικά" είναι καθημερινό φαινόμενο η είσοδος αυτοκινήτων και μηχανών στον πεζόδρομο αλλά φαίνεται πως οι συμπολίτες μας παραπονούνται και για την κίνηση ποδηλάτων. 
Συχνά έχουμε περιστατικά κυρίως με καταστηματάρχες και ποδηλάτες, ενώ πριν λίγους μήνες η δημοτική αστυνομία είχε κάνει συστάσεις σε ποδηλάτες να μην κινούνται στον πεζόδρομο. 

Τελικά τα ποδήλατα επιτρέπονται στον πεζόδρομο ή οχι; 

Φυσικά και επιτρέπονται και όχι επειδή το λέμε εμείς ως ποδηλάτες ή μας αρέσει να βλέπουμε ποδήλατα στο δρόμο, αλλά γιατί το λέει ο ίδιος ο Δήμος!

Πλέον μέσω της Διαύγειας όλες οι αποφάσεις του Δήμου είναι on line. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι η έρευνα και παρόλο που δεν είμαστε δημοσιογράφοι ψάξαμε τις αποφάσεις και βρήκαμε την ακόλουθη


Στη δεύτερη σελίδα της απόφασης αναφέρεται ρητά 

"Η κυκλοφορία των ποδηλάτων επιτρέπεται στην πεζοδρομημένη περιοχή, όπως άλλωστε ισχύει και για το τμήμα του πεζόδρομου της Ρήγα Φεραίου, από Κολοκοτρώνη εώς Γούναρη."

Στο υπόλοιπο κείμενο επίσης έχουμε αναφορά στο ωράριο φορτοεκφόρτωσης, το οποίο δεν είναι αυθαίρετο, όπως νομίζουν οι καταστηματάρχες αλλά συγκεκριμένο από τις 7 εώς τις 10 προ μεσημβρίας. 


1 σχόλιο:

  1. διαβασε καλα τον Κ.Ο.Κ πρωτα γιαιτ θα διαπιστωσεις οτι μαλλον δεν επιτρεπονται τα ποδηλατα σε εναν τετο ιον πεζοδρομο


    http://podilatakias.gr/blog/?p=2161

    ΑπάντησηΔιαγραφή