This is Patra, Greece: Στο δήμο Πατρέων δεν θα κερδίσει ο Πελετίδης

23 Μαΐου 2014

Στο δήμο Πατρέων δεν θα κερδίσει ο Πελετίδης

Στο δήμο Πατρέων δεν θα κερδίσει ο Πελετίδης, αλλά θα χάσει ο Χριστόπουλος.

Τα πράγματα είναι απλά. Στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν ο κομματικός υποψήφιος του ΚΚΕ κ. Κώστας Χριστόπουλος και ο «ανεξάρτητος» κύριος Κώστας Χριστόπουλος. Ο κ. Πελετίδης κατά γενική ομολογία εάν είχε κατέβει ως ανεξάρτητος ή στηριζόμενος από ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ μπορεί να είχε βγει από την πρώτη Κυριακή, καθώς συγκεντρώνει θετικές γνώμες ο ίδιος προσωπικά. Σε αυτό το σημείο ας αναλογιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ πώς σε μία περιοχή που εκλογικά έρχεται πρώτος, δεν κατάφερε να έχει υποψήφιο στον δεύτερο γύρο ούτε σε δήμο ούτε σε περιφέρεια.
Ο κ. Χριστόπουλος θα είχε ελπίδες απέναντι στον κομματικό Πελετίδη εάν είχε συμμάχους και είχε αγωνιστεί για να φτιάξει το προφίλ του και όχι να γκρεμίσει τον αντίπαλο. Δυστυχώς για τον ίδιο φρόντισε να κάνει μόνο το δεύτερο, καθώς ούτε ο Νικός Οικονομόπουλος, ο οποίος στηρίζει τον κομματικό υποψήφιο της ΝΔ Ανδρέα Κατσανιώτη για την περιφέρεια, δεν στηρίζει τον κύριο Χριστόπουλο για τον δήμο ενώ ο κύριος Σπαρτινός, η κυρία Σαμούρη ακόμα και ο ίδιος ο Τσίπρας δήλωσαν ανοιχτά την στήριξή τους στον κύριο Πελετίδη. Η μοναδική φωνή στήριξης, αν και μετά ανακλήθηκε και δεν θα ήθελε ούτε ο ίδιος ο Χριστόπουλος τέτοια στήριξη, ήρθε από την Χρυσή Αυγή.
Εάν χάσει λοιπόν ο κύριος Χριστόπουλος θα μιλάμε για την πιο μεγάλη πολιτική ήττα στα χρονικά της Πάτρας, καθώς το να χάσεις από τον γενικά υποστηριζόμενο από ΔΗΜΑΡ/ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ κύριο Δημαρά όντας ο ίδιος υποστηριζόμενος επίσημα από τη ΝΔ δεν είναι τόσο απροσδόκητο. Αλλά το να χάσεις από τον κομματικά σκληρό υποψήφιο Πελετίδη όντας ανεξάρτητος και έχοντας κάνει άνοιγμα και στο τοπικό ΠΑΣΟΚ τότε μιλάμε για μια παταγώδη αποτυχία.

Επειδή είμαστε πάντα με τους ηττημένους και στηρίζουμε όσους το έχουνε ανάγκη, θα γράψουμε δύο λόγια στον κύριο Χριστόπουλο για να του εξηγήσουμε δύο ημέρες πριν τις εκλογές γιατί θα χάσει.



Θα χάσει γιατί όταν πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια στην κεντρική προεκλογική ομιλία του ακουγόταν τα παρακάτω λόγια, ο κύριος Χριστόπουλος νομίζει οτι φέτος δεν το θυμάται κανείς. Ειπώθηκε λοιπόν στην ομιλία: «Ο πρωτοφανής πολιτικός εκβιασμός του πρωθυπουργού για το ψεύτικο δίλημμα είτε υποστήριξης των κυβερνητικών επιλογών και του μνημονίου είτε εκλογών, ενοχλεί τον ελληνικό λαό και δημιουργεί πολύ σοβαρές και δικαιολογημένες αντιδράσεις. Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα και τους εργαζόμενους στο ΔΝΤ, δε νομιμοποιούνται να μιλούν για ευθύνες άλλων
Η φράση δεν ανήκει στον Κώστα Πελετίδη του ΚΚΕ αλλά στον Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, κεντρικό ομιλητή εκδήλωσης της παράταξης Χριστόπουλου πριν από τέσσερα χρόνια. Τότε ο κύριος Χριστόπουλος κατηγορούσε το μνημόνιο και το ΠΑΣΟΚ και ήταν επίσημα υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία. Φέτος στηρίζει σιωπηλά το μνημόνιο και την συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, έχοντας εντάξει στην παράταξή του ορισμένα πασοκογενή στελέχη αλλά ο κύριος κορμός παραμένει ο ίδιος που στήριξε η ΝΔ πριν από 4 χρόνια.

Φέτος στον δεύτερο γύρο ο κύριος Χριστόπουλος επέλεξε ως σύνθημα «To κόμμα μας είναι η Πάτρα». Ευθεία ρήξη με τον κομματικό Πελετίδη από έναν αχρωμάτιστο, ακομμάτιστο και νέο «μη επαγγελματία» πολιτικό.

Γιατί μέχρι πριν λίγα χρόνια το κόμμα μας δεν ήταν η Πάτρα, αλλά η Νέα Δημοκρατία. Επίσης όταν κάποιος έχει υπάρξει αντιδήμαρχος και μετά επικεφαλής παράταξης σε εκλογές δεν είναι ακόμα ένας πολίτης αλλά ένας πολιτικός. Εντάξει όχι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά όταν δεν είσαι επαγγελματίας αλλά ούτε και φρέσκος στον χώρο πάντα χάνεις κύριε Χριστόπουλε.
Οι φωτογραφίες από την εκδήλωση της παράταξης Χριστόπουλου το 2010, όταν το κομματικό στοιχείο ήταν δείγμα κύρους και σοβαρότητας.






























Για το τέλος αφήσαμε ένα στοιχείο το οποίο ακούγεται έντονα όχι τόσο από τον ίδιο Χριστόπουλο αλλά από τους συνεργάτες του. Η Πάτρα, λένε τα μέλη της παράταξης Χριστόπουλου, είχε στο παρελθόν δήμαρχο από το ΚΚΕ και δεν θέλει να ξαναέχει. Το επιχείρημα κάνει κακό στην εκλογή του Χριστόπουλου καθώς πριν από ένα χρόνο ακριβώς, η πιο έγκυρη, αλλά δεξιά εφημερίδα των Πατρών Πελοπόννησος, είχε δημοσιεύσει δημοσκόπηση για την δημοφιλία των προηγούμενων δημάρχων Πατρέων. Σε αυτή μακράν την πρώτη θέση σε θετική εκτίμηση του έργου του κατείχε ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ Θεόδωρος Άννινος, μετά ακολουθούσε ο κύριος Ανδρέας Καράβολας και τρίτος ο κύριος Ευάγγελος Φλωράτος, αντιδήμαρχος του οποίου υπήρξε ο κύριος Χριστόπουλος.
Άρα όταν το 55,9% των πολιτών έχει θετική γνώμη για το έργο του Θεόδωρου Άννινου και εσύ συνδέεις Πελετίδη με Άννινο, μόνο καλό στον Πελετίδη κάνεις και όχι στον εαυτό σου. Επίσης όταν προκαλείς σε συγκρίσεις με το παρελθόν δικαίως κάποιοι θα φτάσουν στην αποτίμηση του έργου της παράταξης Φλωράτου, στην οποία υπήρξες αντιδήμαρχος, και η οποία είχε 59,9% αρνητική αποτίμηση από τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου