This is Patra, Greece: Αυτοί θα λύσουν το κυκλοφοριακό στην Πάτρα

17 Μαΐου 2014

Αυτοί θα λύσουν το κυκλοφοριακό στην Πάτρα

Μία ημέρα πριν τις εκλογές κάναμε μια βόλτα στο κέντρο της Πάτρας και περάσαμε από μερικά εκλογικά κέντρα. Υποψήφιοι δήμαρχοι Πατρέων και υποψήφιοι περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας μας υπόσχονται μαγικές λύσεις για τα προβλήματα της Πάτρας, όπως το κυκλοφοριακό, αλλά στην πράξη τα πράγματα είναι δύσκολα. Αυτή είναι η κατάσταση έξω από τα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων λίγες ώρες πριν τις εκλογές. Δεν είχαμε ούτε τον χρόνο ούτε την όρεξη να ψάξουμε τα εκλογικά κέντρα όλων των υποψηφίων, αλλά σε όλα επικρατεί η ίδια κατάσταση και αδιαφορία. Όταν δεν μπορείς να λύσεις τα προβλήματα για δέκα ημέρες μπροστά από το εκλογικό σου κέντρο, πώς θα το λύσεις σε όλο το δήμο ή την περιφέρεια;
Δείτε χαρακτηριστικά την εικόνα που επικρατεί έξω από τα εκλογικά κέντρα με τα διπλοπαρκαρισμένα να δίνουν ένα προεκλογικό τόνο ελπίδας και ανανέωσης. Τα βίντεο:


Μηχανάκια και ντουντούκες στην πλατεία, για την Πάτρα του μέλλοντος.
Παράνομη στάθμευση στο δρόμο και στο πεζοδρόμιο ακριβώς έξω από το εκλογικό κέντρο.
Παράνομη στάθμευση στην πλατεία από την αριστερή πλευρά όμως.
Διπλοπαρκαρισμένα και το μέλλον θα έρθει με αλάρμ.
Μία από τα ίδια, παράνομη στάθμευση μπροστά σε στάση λεωφορείου, η λύση που ψάχναμε.
Διπλή παράνομη στάθμευση στην μοναδική θέση στάθμευσης ΑμεΑ στην πλατεία, συγνώμη από τον κύριο Χριστόπουλο αλλά αποτελεί το χειρότερο βίντεο για το προεκλογικό του κέντρο.
Ο νυν δήμαρχος Γιάννης Δημαράς επιτρέπει το διπλοπαρκάρισμα μπροστά στο εκλογικό του κέντρο αλλά έχει δεσμεύσει θέση στάθμευσης με καρέκλες. Εάν το έκανε κάποιος επιχειρηματίας θα είχε πρόστιμο από την αστυνομία, αλλά ο δήμαρχος κάνει προεκλογικό αγώνα για το καλό της πόλης.
Τα ίδια και στο εκλογικό κέντρο του Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, ο οποίος μπορεί να μην γνωρίζει καλά την Πάτρα αλλά το διπλοπαρκάρισμα μάλλον το έμαθε από την καλή.
Θύμιος Σώκος, γιατί στηρίζουμε τους μικρούς υποψηφίους οι οποίοι στηρίζουν το τίμιο διπλοπαρκάρισμα μπροστά από το εκλογικό τους κέντρο. 

Μετά από όλα αυτά κάποιοι πιστεύουν οτι οι υποψήφιοι έχουν πρόγραμμα, όραμα και όρεξη να αλλάξουν την πόλη και οι προτάσεις τους για το κυκλοφοριακό είναι οι καλύτερες. Εάν είχαν πιο σοβαρά προεκλογικά κέντρα, έστω για τις δέκα ημέρες των εκλογών, χωρίς σκουπίδια, χωρίς διπλοπαρκαρισμένα, χωρίς άναρχη καταπάτηση κοινοχρήστων χώρων ίσως και να ελπίζαμε για ένα λίγο καλύτερο μέλλον, αλλά όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου