This is Patra, Greece: Ο Μουνής στην Πάτρα 9 και 10 Μαΐου

27 Απριλίου 2014

Ο Μουνής στην Πάτρα 9 και 10 Μαΐου

Μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και στην Θεσσαλονίκη, η θεατρική παράσταση «Ο Μουνής» θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο Απόλλων στις 9 Μαΐου 21:30 και 10 Μαΐου στις 19:00 και 21:30. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 15€, μειωμένο 12€.
Είδαμε την παράσταση στο υπόγειο του Νέου Κόσμου και μας άρεσε τόσο το σενάριο της Κιτσοπούλου όσο και οι ηθοποιοί, αλλά το επειδή το έργο καυτηριάζει την ελληνική επαρχεία, με την Πάτρα να ανήκει στο κοινό που καυτηριάζει, ίσως ενοχλήσει μερικούς συμπολίτες μας. Εάν σου αρέσαν οι ταινίες του Οικονομίδη, του Λάνθιμου και του Αβρανά τότε σίγουρα πρέπει να δεις τον Μουνή.
Ο Μουνής μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου.

«Αυτός ο άνθρωπος παράξενο τρένο. Έπινε πάντα σιωπηλός το καφεδάκι του στον καφενέ της πλατείας και με ένα μικρό μολυβάκι ζωγράφιζε το χάρτινο τραπεζομάντιλο. Αυτό ήταν το χούι του.»
Ένα υπέροχο χωριό της ελληνικής επαρχίας κάπου στην δεκαετία της Αλλαγής, ένα παρ' ολίγον φονικό του Αργύρη του κοντοκουρεμένου, ένας βιαστικός γάμος του Κωστή του ανάπηρου με την Κωλαθηνά, μια τελετή ενηλικίωσης του μικρού Λαζάρ του γιου του Μπερδούλια, ένα αυτί απλωμένο στο σκοινί της μπουγάδας της Παντζάραινας και η μεγάλη απόφαση της τσαχπίνας της Ανθής συνθέτουν το σκηνικό της παράξενης ιστορίας του Μουνή. Μιας ιστορίας ακραίας και απόκοσμα βίαιης. Όλοι ξέρουν, αλλά όλοι σιωπούν. Και όλα λύνονται με πολύ ξύλο πίσω από κλειστές πόρτες ή χορεύοντας ένα λεβέντικο τσάμικο στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Οι ήρωες της Κιτσοπούλου παγιδευμένοι στις προκαταλήψεις και στους φόβους τους αγωνίζονται να κρατήσουν καθαρό το παρατσούκλι τους, μη και μαθευτούν οι εξάρσεις τους και γίνουν διήγημα.

Σκηνοθεσία : Παντελής Δεντάκης
Επιμέλεια Κίνησης: Αγγελική Στελλάτου
Σκηνικά/Κοστούμια : Γεωργία Μπούρδα
Μουσική : Κώστας Νικολόπουλος
Φωτισμοί : Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφίες : Κάλλι Χαρόβα
Βοηθοί Σκηνοθέτη : Πάνος Τοψίδης, Αγάπη Κουρομπλή
trailer : Γιάννης gizmo Μπερερής

Παίζουν οι ηθοποιοί : Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Αριστέα Σταφυλαράκη.

Μια παράσταση της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας 4Frontal σε συμπαραγωγή με το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Ω² (ομάδα αποφοίτων δραματικής σχολής Ωδείου Αθηνών)
Ο «Μουνής» είναι ένα διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου από τη συλλογή με τίτλο «Μεγάλοι δρόμοι» (εκδόσεις Μεταίχμιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου