This is Patra, Greece: Ποιότητα νερών παραλίας Δάφνη

25 Ιουλίου 2013

Ποιότητα νερών παραλίας Δάφνη

Από το μητρώο ταυτοτήτων υδάτων κολύμβησης της Ελλάδας βρίσκουμε την σελίδα της ταυτότητας υδάτων κολύμβησης για την παραλία Δάφνη. 
Η παραλία Δάφνη αναγνωρίσθηκε ως ακτή κολύμβησης το έτος 1990 και έκτοτε παρακολουθείται στο πλαίσιο των ετησίων προγραμμάτων παρακολούθησης της ποιότητας των κολυμβητικών υδάτων, τα οποία πραγματοποιούνται με ευθύνη του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η ποιότητα των νερών της ακτής ήταν:
Επαρκής το 2010
Ανεπαρκής το 2011
Ανεπαρκής το 2012
 Παρατηρούμε μια διαρκή υποβάθμιση της ποιότητας των νερών.

Ο οικισμός Δάφνη δεν διαθέτει αποχετευτικό δίκτυο και εξυπηρετείται στο σύνολό του, μέσω ιδιωτικών συστημάτων αποχέτευσης. Παρά τον μικρό αριθμό των μόνιμων κατοίκων, ο παραθεριστικός χαρακτήρας της περιοχής οδηγεί κατά τους θερινούς μήνες σε αύξηση του πληθυσμού, με αποτέλεσμα τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού λουομένων στην ακτή. Επίσης, ανάντη της ακτής εντοπίστηκε ξενοδοχειακή μονάδα, δυναμικότητας 96 κλινών, η οποία εξυπηρετείται μέσω ιδιωτικού συστήματος αποχέτευσης. Η παρουσία των ιδιωτικών συστημάτων αποχέτευσης αποτελεί δυνητική πηγή ρύπανσης, καθόσον πιθανή διαρροή των μπορεί να επιφέρει εισροή αυξημένου οργανικού και μικροβιακού φορτίου και φορτίου θρεπτικών στη σχετιζόμενη θαλάσσια περιοχή.

Σε απόσταση 50 μ. από το ανατολικό άκρο της ακτής εντοπίσθηκε η εκβολή διαλείπουσας ροής ρέματος (ρέμα Χάρανδρος), ενώ κατά μήκος της ακτής εντοπίσθηκαν οι εκβολές έξι αγωγών μεταφοράς ομβρίων. Το ρέμα και οι αγωγοί δυνητικώς, μεταφέρουν ρυπαντικό φορτίο από τον οικισμό που βρίσκεται ανάντη της ακτής. Οι επιφανειακές απορροές από τους δρόμους και τους χώρους στάθμευσης των οχημάτων είναι δυνατόν να είναι επιβαρυμένες με τοξικές ουσίες (πετρελαιοειδή, βαρέα μέταλλα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου