This is Patra, Greece: Προβολή ταινίας και συζήτηση για τον λύκο στην ΟΙΚΙΠΑ

6 Δεκεμβρίου 2015

Προβολή ταινίας και συζήτηση για τον λύκο στην ΟΙΚΙΠΑ

Η ΟΙΚΙΠΑ συνεχίζει και τον Δεκέμβριο την προβολή ταινιών με περιβαλλοντικό περιεχόμενο και αυτό το μήνα θα ασχοληθούμε με τον εν πολλοίς παρεξηγημένο λύκο, προβάλλοντας την γαλλοκινεζική ταινία «Το τοτέμ του λύκου» του Ζαν Ζακ Ανό.
Η ταινία θα προβληθεί στο στέκι της ΟΙΚΙΠΑ (Σαχτούρη 64) την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, στις 8:00 μ.μ. ακριβώς και η είσοδος της προβολής για τους φίλους της Κίνησης είναι ελεύθερη.

Στην ταινία παρακολουθούμε τον Chen Zhen ένα νεαρό φοιτητή από το Πεκίνο ο οποίος στέλνεται στην παραμεθόριο της Μογγολίας με σκοπό να εκπαιδεύσει μια ομάδα βοσκών στα πλαίσια της Πολιτιστικής Επανάστασης το έτος 1967. Παγιδευμένος ανάμεσα στην πρόοδο του πολιτισμού του νότου και τους αρπακτικούς λύκους του βορά – τους παραδοσιακούς εχθρούς των νομάδων, ο Chen βλέπει το πως οι άνθρωποι, τα ζώα, οι κάτοικοι και οι εισβολείς, πασχίζουν να βρουν την αληθινή τους θέση στον κόσμο.

Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε το 2004, από τον ακτιβιστή Λου Γιαμίν, ο οποίος είχε συμμετάσχει και στα γεγονότα της πλατείας Τιενανμέν και εστιάζει στη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση, στέλνοντας δυνατά περιβαλλοντικά μηνύματα Μετά το τέλος της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση για τη σημασία των λύκων στα οικοσυστήματα και την τροφική αλυσίδα και θα αναφερθούμε στο θετικό παράδειγμα του «τροφικού καταρράκτη» που συνέβη στο Εθνικό πάρκο του Γέλοστοουν, μετά την επανεγκατάσταση λύκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου