This is Patra, Greece: Τα πατρινά ΜΜΕ γιατί δεν στηρίζουν τα πυρηνελαιουργεία; (όπως τις Σκουριές)

15 Νοεμβρίου 2015

Τα πατρινά ΜΜΕ γιατί δεν στηρίζουν τα πυρηνελαιουργεία; (όπως τις Σκουριές)

Έφτασε η εποχή που θα αρχίσει η λειτουργία των πυρηνελαιουργείων στην ΒΙ.ΠΕ. Πατρών και τα τοπικά ΜΜΕ δειλά δειλά εμφανίζουν άρθρα για την ρύπανση και την δυσοσμία που προκαλούν.

Καλά όλα αυτά, αλλά τα τοπικά ΜΜΕ θέλουν και άλλες απολύσεις;
Θέλουν να πλήξουν τον ιδιωτικό τομέα;
Θέλουν ανεργία, ύφεση και φτωχοποίηση της περιοχής;

Όπως με αγωνία δηλώνει ο δημοσιογράφος της Πελοποννήσου Διονύσης Ζακυνθινός «Και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα έχουν ψυχή».
«Κι όμως, και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα έχουν ψυχή! Κι ας μην προσλήφθηκαν ως σχολικοί φύλακες, κι ας μην μπήκαν στην ΕΡΤ, κι ας μην είναι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.»

Αγαπητέ δημοσιογράφε Διονύση Ζακυνθινέ, βγες και στήριξε τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα της περιοχής σου. Γράψε έναν καλό λόγο για τα εργοστάσια που δίνουν ψωμί στους εργάτες της περιοχής και άσε τις μακρινές Σκουριές. Αφού βρήκες το χρόνο και το (ανιδιοτελές) κίνητρο να ασχοληθείς με τις Σκουριές, θα βρεις χρόνο και μια καλή κουβέντα για τις τοπικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που πονάς. Αν θέλεις να λέγεσαι δημοσιογράφος, αν θες να μην «σου επιτίθονται συμπολίτες σου», όπως τότε που καληνύχτησες την Πάτρα που ψήφισε Πελετίδη.

Αγαπητοί Πατρινοί δημοσιογράφοι γενικά, μήπως βοήθησαν οι ολοσέλιδες διαφημίσεις της Ελληνικός Χρυσός στην Πάτρα (χωρίς κανένα τοπικό ενδιαφέρον) ώστε να καλυφθεί το θέμα «Σκουριές» τόσο ενδελεχώς από τα τοπικά ΜΜΕ;

Μήπως οι κάτοικοι που «ανησυχούν για τα πυρηνελαιουργεία» είναι τίποτα τρομοκράτες κουκουλοφόροι; Ρωτήσατε την αστυνομία όπως στις Σκουριές; Δεν έχουν άδεια τα εργοστάσια; Δεν λειτουργούν νόμιμα εντός της Βι.Πε.;

Αντί επιλόγου... είναι ανάγκη να χτυπηθούμε οι πατρινοί για τις Σκουριές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου