This is Patra, Greece: Σειρά σεμιναρίων από το Εργαστήριο Νεοελληνικής Φιλολογίας

2 Δεκεμβρίου 2014

Σειρά σεμιναρίων από το Εργαστήριο Νεοελληνικής Φιλολογίας

Στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πατρών δύο φορές τον μήνα συζητάμε για συγγραφείς, κείμενα και θέματα της νεοελληνικής φιλολογίας ή για ζητήματα της συγγραφικής διαδικασίας και του λογοτεχνικού φαινομένου. Ο χαρακτήρας των συναντήσεων είναι ακαδημαϊκός: πρόκειται για επιστημονικά σεμινάρια που έχουν στόχο κυρίως τη διεύρυνση του γνωστικού ορίζοντα των φοιτητών, αλλά είναι ανοικτά στην ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία.
Σε κάθε σεμινάριο παρουσιάζεται ένα προκαθορισμένο θέμα και ακολουθεί συζήτηση με τον συνομιλητή και το κοινό. Ο ομιλητής παρουσιάζει το θέμα του και κατόπιν ο συνομιλητής συνοψίζει τις βασικές θέσεις, θέτει ερωτήματα, σχολιάζει επί μέρους ζητήματα και συντονίζει τη συζήτηση που ακολουθεί.
Διοργάνωση: Ειδίκευση Νεοελληνικών Σπουδών Τμήματος Φιλολογίας--με την υποστήριξη της ΒΚΠ.
Υπεύθυνη διοργάνωσης: Κατερίνα Κωστίου (kostiou@upatras.gr, τηλ.: 6974352367)
Συντονιστική επιτροπή: Έφη Τσαγανά etsagan@gmail.com
Δήμητρα Τζουραμάνη dimiar.tz@gmail.com
Δημήτρης Χείλαρης lit3298@upnet.gr
Πληροφορίες: Έφη Τσαγανά etsagan@gmail.com

Τα σεμινάρια ξεκινούν την Τετάρτη, στις 3/12, και συνεχίζονται κάθε δεύτερη Τετάρτη, με εξαίρεση τις εξεταστικές περιόδους. Τα δύο πρώτα σεμινάρια που θα γίνουν μέσα στο τρέχον εξάμηνο θα ξεκινήσουν στις 9.00 το βράδυ, λόγω του ήδη διαμορφωμένου προγράμματος των μαθημάτων, και θα τελειώσουν στις 10.30. Aπό τον Φεβρουάριο του 2015 η ώρα έναρξης θα αλλάξει, ώστε να υπάρχει περιθώριο τριών ωρών.

Χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου θα είναι η πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα σεμιναρίων, στο ισόγειο της ΒΚΠ (μπαίνοντας δεξιά).
Οι προκαθορισμένες ημερομηνίες του Α΄ κύκλου είναι οι παρακάτω: 3/12, 17/12, 11/2, 25/2, 11/3, 24/3, 22/4, 6/5, 20/5.

Όσοι σκοπεύουν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια είναι σκόπιμο να εγγραφούν ώστε να ειδοποιούνται εγκαίρως για τυχόν αλλαγές και, επίσης, να διευκολύνονται πρακτικά ζητήματα (φωτοτυπίες κτλ.). Για την εγγραφή αρκεί η αποστολή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης στην κ. Έφη Τσαγανά.

Ενδεχόμενες αλλαγές στο πρόγραμμα θα ανακοινώνονται εγκαίρως στην ιστοσελίδα του Τμήματος Φιλολογίας. Όσοι έχουν εγγραφεί θα ειδοποιούνται ηλεκτρονικά.

Έναρξη 3/12, ώρα 9.00-10.30
Θέμα: «Τι εκόμισε στην ποίηση ο Κ. Γ. Καρυωτάκης;»
Ομιλήτρια: Κατερίνα Κωστίου
Συνομιλητής: Σπύρος Βρεττός

Πλήρες πρόγραμμα όλου του Α΄ κύκλου θα ανακοινωθεί σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου