This is Patra, Greece: Κάλεσμα σε πορεία από τους Ανυπάκουους Μαθητές

4 Δεκεμβρίου 2014

Κάλεσμα σε πορεία από τους Ανυπάκουους Μαθητές

Μαθητική πορεία την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:30 από τους Ανυπάκουους Μαθητές. Προσυγκέντρωση στις 10:30 στο Παράρτημα.

Κείμενο από την αφίσα της πορείας:
«Πέρασαν 6 χρόνια ...6 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 από το ένστολο κάθαρμα Κορκονέα! Μα όσο κι αν περνάει ο χρόνος ,το μίσος μας για τα γουρούνια της αστυνομίας μεγαλώνει! Στο μυαλό μας έρχονται οι εικόνες του κρύου εκείνου Δεκέμβρη που με την φλόγα της εξέγερσης των από κάτω αυτού του κόσμου έγινε ο πιο καυτός!
Στις μέρες εκείνες δε χώραγαν λέξεις όπως «φόβος» ή «συμφιλίωση» παρά μόνο ΟΡΓΗ –ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ-ΕΚΔΙΚΗΣΗ! Γιατί είχε πεθάνει ένας από εμάς!
Γιατί οι εξεγερμένοι δεν θεώρησαν ότι είναι αυτονόητο να δολοφονούνται 15χρονοι από μπάτσους! Για έναν μήνα πίσω από τις κουκούλες υπήρχαν μαθήτριες/ες, αγριο-νεολαίοι, χουλιγκάνοι μαζί με τα καταπιεσμένα κομμάτια αυτής της κοινωνίας που με καταλήψεις, αμέτρητες επιθέσεις με πέτρες και μολότοφ σε μπάτσους, συγκεντρώσεις, τεράστιες πορείες, οδοφράγματα, κάψιμο τραπεζών, περιπολικών και ακριβών μαγαζιών έδειξαν πως όταν η οργή βγαίνει συλλογικά από τους κάτω τότε τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει!
Η φλόγα του Δεκέμβρη δεν έχει σβήσει αφού μετά από έξι χρόνια θεωρούμε πως ο πόλεμος δεν έχει λήξει!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου