This is Patra, Greece: Η "Οπτική & Οπτομετρία" του ΤΕΙ Αιγίου ποδηλατεί για την Όραση

7 Νοεμβρίου 2014

Η "Οπτική & Οπτομετρία" του ΤΕΙ Αιγίου ποδηλατεί για την Όραση

Το ΤΕΙ Οπτικής και Οπτομετρίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος (Παράρτημα Αιγίου) με πρωτοβουλία της δρος Δήμητρας Μακρυνιώτη, καθηγήτριας εφαρμογών του Τμήματος και συντονιστές τους φοιτητές Χάρη Βίκα και Ειρηναίο Κούτσιου, ξεκινούν μια σημαντική κίνηση φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου το απόγευμα, το ΤΕΙ Οπτικής και Οπτομετρίας διοργανώνει τη δική του ποδηλατάδα, η οποία θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. από το Τ.Ε.Ι. (Ψαρρών 6, παραλία Αιγίου) και θα καλύψει όλη την απόσταση μέχρι την Αλυκή Αιγίου και αντίστροφα.
Στόχος της δράσης παγκόσμια είναι να μαζέψει ο καθένας ποδηλάτης που θα συμμετάσχει, 1 ευρώ ανά χιλιόμετρο που θα διανύσει. Κάθε μικρή ή μεγαλύτερη προσφορά όμως ευπρόσδεκτη και θα κάνει τη διαφορά! Η συμμετοχή στη δράση της Κυριακής ξεκινάει στα 3 ευρώ - συμβολικό ποσό που αγοράζοντας ένα βραχιολάκι συμμετοχής, οι συμμετέχοντες ουσιαστικά “αγοράζουν” και μία Οπτομετρική Εξέταση και ένα ζευγάρι γυαλιά για τις αναπτυσσόμενες χώρες. Τα χρήματα θα συλλεχθούν από ειδικά διαπιστευμένους φοιτητές του Τμήματος Οπτικής & Οπτομετρίας.
Η κίνηση αυτή θέτει σε πρωτοποριακή θέση το Τμήμα ΤΕΙ Οπτικής-Οπτομετρίας του Αιγίου στα παγκόσμια δεδομένα, καθώς δεν έχει υπάρξει παρόμοια κίνηση στο παρελθόν από Ελληνικό Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας. Ταυτόχρονα, ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της κίνησης θα φέρει σε επαφή φοιτητές και πολίτες της περιοχής, που θα γνωρίσουν τη Σχολή και τις δράσεις της.
Η ποδηλατάδα θα πραγματοποιηθεί με το εξής πρόγραμμα:
Αφετηρία: ΤΕΙ Αιγίου- ώρα 4.00 μ.μ.
Διαδρομή: παραλιακή ζώνη μαγαζιών έως το τέρμα της Αλυκής
Τερματισμός: ΤΕΙ Αιγίου - ώρα 6.30 μ.μ.
Ο διαδικτυακός τόπος της δράσης στο facebook είναι https://www.facebook.com/groups/1484668298486461.
Πληροφορίες στην κα Μακρυνιώτη, στο e-mail: dimitramakrynioti@gmail.com




Τη σημαντική αυτή δράση υποστηρίζουν και προωθούν ο Δήμος Αιγιαλείας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) και ο Περιβαλλοντικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής Αιγίου «Ο Άγιος Νικόλαος», ως ένδειξη έμπρακτης στήριξης του ΤΕΙ Αιγίου. Υποστηρικτής της δράσης θα είναι και η εταιρεία ΚΡΙΝΟΣ.

Η ιδέα ξεκίνησε από τo Nova Southeastern University College of Optometry της Αγγλίας. Η δράση τους, Optoms Cycling for Sight UK, σκοπό είχε να μαζέψει χρήματα για το Optometry Giving Sight - έναν διεθνή, ανεξάρτητο, φιλανθρωπικό και μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει δημιουργηθεί από Οπτομέτρες σε όλον τον κόσμο και σκοπό έχει την αντιμετώπιση της τυφλότητας που μπορεί να αποφευχθεί στις αναπτυσσόμενες χώρες, δημιουργώντας κέντρα όρασης και εστιάζοντας στη μη-διορθωμένη όραση – ίσως απλά παρέχοντας γυαλιά σε ανθρώπους που δεν τα έχουν. Εξάλλου, έρευνες αναφέρουν πως ο μέσος Έλληνας έχει δυο γυαλιά και πολλές φορές απαξιεί γι' αυτά, ενώ κάποιοι δεν μπορούν να δουν και είναι πολύ σημαντική γι' αυτούς η αποκατάσταση της όρασής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου