This is Patra, Greece: Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Δυτική Ελλάδα ο Γεώργιος Φαλτσέτος

29 Νοεμβρίου 2014

Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Δυτική Ελλάδα ο Γεώργιος Φαλτσέτος

Ο επίτιμος πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων Γεώργιος Κ. Φαλτσέτος εξελέγη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ως Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, μετά την κατάθεση της υποψηφιότητάς του για τη θέση, την πρόταση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα και την εκλογή του από το Σώμα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στην αίθουσα του πρώην εργοστασίου «Λαδόπουλος» στην Πάτρα.
Η αποστολή του Συμπαραστάτη του Πολίτη συνοψίζεται ουσιαστικά στη διαμεσολαβητική επίλυση διαφορών που προκύπτουν ανάμεσα σε άμεσα θιγόμενους πολίτες ή επιχειρήσεις και στις υπηρεσίες, τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας. Ουσιαστικά, ο Νόμος εξοπλίζει τον Συμπαραστάτη με δύο σημαντικές αρμοδιότητες, ανάμεσα σε άλλες, για την επίτευξη της αποστολής του: Τον χειρισμό των καταγγελιών και τη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης.

Οι αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης περιγράφονται ως ακολούθως:

  • Υποδοχή των καταγγελιών άμεσα θιγομένων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών, των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής. Ελλάδας.
  • Διαμεσολάβηση για την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από τις ανωτέρω καταγγελίες.
  • Υποχρέωση έγκαιρης απάντησης (έγγραφης ή ηλεκτρονικής) εντός 30 ημερών στους διοικουμένους.
  • Σύνταξη ετήσιας έκθεσης απολογισμού πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής και παρουσίασης από τον ίδιο και συζήτησης στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
  • Διατύπωση προτάσεων βελτίωσης διοίκησης της Περιφερειακής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του όσο και σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που εντοπίζονται από τον ίδιο.
Η θητεία του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης ακολουθεί τη θητεία των περιφερειακών αρχών.

Ο κ. Γεώργιος Κων. Φαλτσέτος, κάτοικος Πατρών, γεννημένος στη Σκάλα Ναυπάκτου το 1946, σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Άσκησε τη δικηγορία για τρία χρόνια και στη συνέχεια εισήλθε στον κλάδο των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων. Έχει υπηρετήσει ως Πάρεδρος και Πρωτοδίκης στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ως Πρόεδρος Πρωτοδικών στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ως Εφέτης στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών και ως Πρόεδρος Εφετών στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών κατά τα έτη 1983-1987 (ως Πρωτοδίκης) και Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών κατά τα έτη 2007-2013 (ως Πρόεδρος Εφετών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου