This is Patra, Greece: Εκδήλωση-συζήτηση: « Άθεοι εν μέσω θρησκευτικών φονταμενταλιστών»

30 Οκτωβρίου 2014

Εκδήλωση-συζήτηση: « Άθεοι εν μέσω θρησκευτικών φονταμενταλιστών»

Το Σάββατο 1η Νοεμβρίου στις 20:00 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο “Επί τα Πρόσω”, με αφορμή το βιβλίο του “Η Μονοθεϊστική Πανούκλα”, θα μιλήσει ο Σιρίλ Γκαγιόν στην εκδήλωση με τίτλο: “Άθεοι εν μέσω φονταμενταλιστών” που διοργανώνουν οι εκδόσεις Στάσει Εκπίπτοντες.
Ο Σιρίλ Γκαγιόν (Cyrille Galion) είναι ιστορικός, αρθρογράφος στην ιστορική ελευθεριακή εφημερίδα Le Monde Libertaire, συγγραφέας του βιβλίου “Η Μονοθεϊστική Πανούκλα”. Το βιβλίο συνάντησε αντιδράσεις αλλά και αποδοχή όταν κυκλοφόρησε στη Γαλλία, ξαναθέτοντας στο επίκεντρο προβληματισμούς γύρω από το θρησκευτικό ζήτημα και την πολιτική των ιερατείων, που στην Γαλλία είχαν ξεχαστεί εδώ και καιρό.
Ενεργός στο ελευθεριακό/αναρχικό κίνημα στη Γαλλία για πάνω από 20 χρόνια, υπήρξε μέλλος της Fédération Anarchiste μέχρι το 1997 και του αναρχοσυνδικαλιστικού σωματείου της CNT Γαλλίας μέχρι το 2010.
Παρά τις διαφωνίες του με τις οργανώσεις αυτές και λόγω της ανόδου του Εθνικού Μετώπου της Λεπέν, αποφάσισε πρόσφατα να συμμετάσχει ξανά τόσο στην Ομοσπονδία όσο και στη CNT- Solidarité Ouvrière, όπως και πολλοί άλλοι, προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιο συλλογικά η ακροδεξιά απειλή. Έχει εργαστεί ως καθαριστής και κηπουρός, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται στις υπηρεσίες κατ’οίκον φροντίδας των ηλικιωμένων, αγωνιζόμενος ταυτόχρονα ενάντια στην ολοένα και αυξανόμενη κακομεταχείρισή τους. Είναι μαραθωνοδρόμος αλλά και ντράμερ σε stoner/metal συγκρότημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου