This is Patra, Greece: Καλή αρχή στα σχολεία της Πάτρας

11 Σεπτεμβρίου 2014

Καλή αρχή στα σχολεία της Πάτρας

Αντιγράφουμε την ανάρτηση από τα  Νομικά Ανάλατα γιατί ο ντόρος για τα παρκόμετρα κάλυψε μια πιο σημαντική είδηση για τη νέα δημοτική αρχή.

"Πάτρα... κομμουνιστής Δήμαρχος... δεν θα τον δεις να παίζει στα megaμου όπως ο Ψινάκης... κάνει έργα αθόρυβα... όχι όμως έργα όπως του Καμίνη... μιας ανάπλασης μικρής πλατείας που κόστισε 310.000 ευρώ!!!
Με το που ανέλαβε, η πρώτη κίνηση ήταν να καλέσει εκτάκτως σε συνεδρίαση το Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου, προκειμένου να συζητηθούν και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εντοπίσθηκαν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και γενικότερα στην προσχολική αγωγή.
Ποιά προβλήματα; Αυτά που του άφησαν οι προκάτοχοι του, όλοι με χρίσμα ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες δεκαετίες.
Παρέλαβε λοιπόν πριν από 10 μέρες ένα δήμο όπου 549 παιδιά ήταν εκτός παιδικών σταθμών!!! Με την εθελοντική εργασία των συντρόφων του και των υπαλλήλων του δήμου, 2 κτίρια εγκαταλειμμένα τα μετέτρεψε σε παιδικούς σταθμούς 4 τμημάτων, δημιουργώντας θέσεις για 100 παιδιά! Ταυτόχρονα στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Τσουκαλέικων έγινε ο ΙΕ΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός χωρητικότητας 40 παιδιών!
Ο Κ. Πελετίδης, ο κόκκινος δήμαρχος της Πάτρας λέει:
"Οι εργαζόμενοι στις δομές προσπαθούν να βρουν άμεσα λύση στο τεράστιο πρόβλημα...παρά τις συνεχιζόμενες ελλείψεις προσωπικού... 409 παιδιά ακόμα είναι εκτός... αυτά τα παιδιά θα είναι στερούμενα της προσχολικής αγωγής, που είναι απαραίτητη για την ψυχοσωματική τους ανάπτυξη, επειδή δεν εξασφαλίστηκαν από την κυβέρνηση οι απαιτούμενοι πόροι... είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε τα πάντα για τα παιδιά, τα οποία αυτοί που κυβερνούν σήμερα τα αντιμετωπίζουν ως κόστος... Είναι λοιπόν ανάγκη να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην ανατροπή αυτών των πολιτικών που μας έχουν επιβάλλει, ώστε να έχουμε κι άλλους Παιδικούς Σταθμούς, να μπορούν οι γονείς να εξασφαλίσουν εργασία και να προσφέρουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο στις οικογένειές τους, να ανασάνουν όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι... Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν σε άμεσο χρόνο, για ακόμα περισσότερα παιδιά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς -με στόχο να απορροφήσουμε όλες τις αιτήσεις φέτος- ενώ η πάγια θέση μας είναι, και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε, κανένα παιδί να μην μείνει έξω από την προσχολική αγωγή. Αγωνιζόμαστε για κρατικούς, δημόσιους, σύγχρονους και δωρεάν δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, με εξειδικευμένο και μόνιμο προσωπικό."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου