This is Patra, Greece: Λέσχη Ανάγνωσης «Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι» σε Αθήνα και Πάτρα

21 Αυγούστου 2014

Λέσχη Ανάγνωσης «Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι» σε Αθήνα και Πάτρα

Η Λέσχη Ανάγνωσης «Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι» ξανάρχεται σε Αθήνα και Πάτρα. Η λειτουργία της στην Αθήνα θα έχει μόνιμη έδρα στην Τσαμαδού 26-28, Εξάρχεια, οι συναντήσεις της θα πραγματοποιούνται επικουρικά σε μέρη σχετιζόμενα με το βιβλίο αλλά και υπαίθρια (τους καλοκαιρινούς μήνες). Για τη Λέσχη της Πάτρας θα υπάρξει σύντομα ανακοίνωση.
Η Λέσχη Ανάγνωσης «Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι» ιδρύθηκε το στις 25 Μαΐου του 2007 από την Καλλιτεχνική Διάδραση (Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία για τον Πολιτισμό) σε Αθήνα και Πάτρα με συντονιστή τον Γιάννη Καραμπίτσο και ανήκει στις Λέσχες Ανάγνωσης που βρίσκονται υπό την αιγίδα του Ε.ΚΕ.ΒΙ. (κάποια στιγμή ανακοινώθηκε το κλείσιμο του Ε.ΚΕ.ΒΙ.- Ιανουάριος 2013- και λίγο καιρό αργότερα η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού -ολοκληρώθηκε 26 Μαρτίου 2014 ).
Η Λέσχη Ανάγνωσης «Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι», που ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του μεγάλου συγγραφέα και δάσκαλου Φ. Ντοστογιέφσκι, είναι μια διαφορετική λέσχη από τις συνηθισμένες αλλά και μια ίδια λέσχη με αυτές. Κύριος άξονας της η διάδραση μεταξύ των τεχνών, κοινωνίας και τέχνης, φιλοσοφίας και τέχνης, επιστήμης και τέχνης, ψυχολογίας-ψυχανάλυσης και τέχνης, τεχνολογίας και τέχνης, διαδικτύου και τέχνης, της διάδρασης της κοινωνίας, της φιλοσοφίας, της τέχνης, της ψυχολογίας-ψυχανάλυσης, της τεχνολογίας, του διαδικτύου με τον άνθρωπο αλλά και μεταξύ τους. Μυθιστόρημα, ποίηση, θεατρικό έργο, δοκίμιο πάσης φύσεως (επιστημονικό, φιλοσοφικό, ψυχαναλυτικό), βιογραφία . Έτσι θα υπάρξουν συναντήσεις «κλασικές» με διάβασμα μόνο βιβλίων πάσης φύσης, αλλά και άλλες εμπλουτισμένες με προβολές αποσπασμάτων από ταινίες, φωτογραφίες, κόμικ, στήσιμο επιτόπιων θεατρικών, μουσικών και άλλων δρώμενων, συναντήσεις υπαίθριες και σε άλλους χώρους σχετιζόμενους με το βιβλίο και όχι μόνο, μια λέσχη ανοιχτή στο καινούριο και προάγγελός του.
Ένα τμήμα της Λέσχης Ανάγνωσης θα καταπιαστεί με το έργο του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι. Η Λέσχη Ανάγνωσης “Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι”θα εντρυφήσει στα θέματα που αφορούν τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Δασκάλου, αλλά όχι μόνο με αυτά. Κάθε άλλο! Οι συναντήσεις θα έχουν ως αντικείμενο τα προτεινόμενα θέματα αλλά και το έργο Ελλήνων συγγραφέων που θα προσκαλούνται να το παρουσιάσουν στη Λέσχη Ανάγνωσης.
Η Λέσχη Ανάγνωσης είναι ανοιχτή, αλλά αναγκαστικά θα πρέπει να έχει ένα όριο για να μπορεί να λειτουργήσει και αυτό ορίζεται ενδεικτικά στα 25 άτομα. Τα θέματα των συναντήσεων που θα γίνονται κάθε 2 ή 3 εβδομάδες, θα προταθούν και αποφασιστούν στην πρώτη συνάντηση των μελών και σε κάθε συνάντηση θα συντονίζει το μέλος που πρότεινε το θέμα σε συνεργασία με όσα μέλη δηλώσουν ότι τους ενδιαφέρει η οργάνωση και η προετοιμασία της συνάντησης για αυτό το θέμα.
Η πρώτη συνάντηση των μελών που θα προκύψουν από τις εγγραφές θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου 2014.

Διαβάστε περισσότερα για το ιστορικό λειτουργίας της Λέσχης Ανάγνωσης και συμπληρώστε όσοι-ες ενδιαφέρεστε την αίτηση εγγραφής για την Λέσχη της Αθήνας. ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ “ΦΙΟΝΤΟΡ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ” ΑΘΗΝΑΣ.
Την αίτηση εγγραφής αποστείλατε στο e-mail: fyodordostoevskylesxianagnosis@gmail.com. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2130 159 816, 6944143564.
Το site της Λέσχης Ανάγνωσης “Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι” μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://sites.google.com/site/lesxianagnosisfyodordostoevsky/
και το μπλογκ της Λέσχης Ανάγνωσης “Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι” Αθήνας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://lesxifyodordostoyevsky.wordpress.com/. Για την Λέσχη Ανάγνωσης Πάτρας μπορείτε να δηλώνετε το ενδιαφέρον σας στο e-mail της Λέσχης και να συμπληρώνετε την ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ “ΦΙΟΝΤΟΡ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ” ΠΑΤΡΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου