This is Patra, Greece: Γιάννης και Μαρία, μια ερωτική ιστορία

16 Ιουνίου 2014

Γιάννης και Μαρία, μια ερωτική ιστορία

Με μια θεατρική σύνθεση - παραγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας - συνεχίζονται την προσεχή Τρίτη 17 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ , οι εκδηλώσεις του θεσμού για το 2014. Στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου θα «ξεδιπλωθεί» μία ερωτική ιστορία που ξεκινά την περίοδο της δικτατορίας και η οποία συνεχίζεται στα δύσκολα χρόνια που ακολουθούν. Φυλακές, χαμένες ιδέες, ερημιά, διαψεύσεις, διπλά ταξίδια, αγωνίες και αγώνες. Και το «τοτέμ» ενός χαμένου, στην Ελλάδα, παιδιού. Πρόκειται για σκηνική σύνθεση , βασισμένη στα ποιήματα του λογοτέχνη και ποιητή Βασίλη Λαδά ( Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2013) από τις ποιητικές συλλογές: Ο Γιάννης και η Μαρία, Το Ραντεβού, Βράδυ Στο Σπίτι, Το Νεκρό Παιδί, Διπλή Πόλη, Παραβολή, και διανθισμένη με γνωστές μελωδίες, που συνομιλούν με τον ποιητικό κόσμο και λόγο του ποιητή.
Δραματουργική επεξεργασία - σκηνική σύνθεση: Μάνια Παπαδημητρίου, Τάσος Αντωνίου
Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί: Μάνια Παπαδημητρίου, Τάσος Αντωνίου
Στο πιάνο και το τραγούδι ο Άρης Γραικούσης.

Βασίλης Λαδάς
Ο Βασίλης Λαδάς γεννήθηκε το 1946 στην Πάτρα, όπου ζει και εργάζεται.
Σπούδασε νομικά στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει τα πεζά: "Η πόλη και ο μύθος" (2002), "Ρίον-Αντίρριον" (2004), καθώς και τα ποιήματα (με το ψευδώνυμο Βασίλης Αρφανής): "Ο Γιάννης και η Μαρία" (1972), "Το ραντεβού" (1984), "Βράδυ στο σπίτι" (1990), "Το νεκρό παιδί" (1990), "Διπλή πόλη" (1994), "Παραβολή" (2001), "Απόκρεω" (2004). Από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου ανεβάστηκε το 2005 η διασκευή
του Ρίον-Αντίρριον. Από το Ιόνιο Θέατρο, το 2006, παρουσιάστηκε, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Πάτρα: Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης", το έργο του "Ανήθικη ποίηση", μια επιλογή και ανθολόγηση ποιημάτων και πεζών για τις πόρνες, τα πορνεία και τους πελάτες τους.

Μάνια Παπαδημητρίου
H Μάνια Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Απόφοιτος αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης (1983) με ξεχωριστή παρουσία στον ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο. μ' ένα βιογραφικό πλούσιο σε θεατρικούς, κινηματογραφικούς ρόλους και σκηνοθετικές δράσεις
Στο Θέατρο συνεργάστηκε με τα: Θέατρο Τέχνης, Θέατρο Πόρτα - Ξένιας Καλογεροπούλου, Θέατρο Αμόρε, Εθνικό Θέατρο, Θεατρικός Οργανισμός Σκηνή, Θεατρικός Οργανισμός Εποχή, Κ.Θ.Β.Ε., ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Λαμίας και Ρόδου, Απλό Θέατρο.

Τάσος Αντωνίου
Απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Πατρών). Μέλος του Εργαστηρίου Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας (Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου, την περίοδο 2001 – 2004. Σεμινάρια με τους Κ. Αρβανιτάκη, Α. Μπρούσκου, Κ. Τσιάνο, Ν. Κοντούρη, Λ. Κονιόρδου, Θ. Βόβολη, Γ. Ζουμπουλάκη,T. Sudana, C. Beltz, M. Mendez, J. Tornabene, E. Hrvatin, G. Abolins, Η. Machnik, Theatergroep Hollandia, Arts Centre Vooruit. Κλασσική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου