This is Patra, Greece: (Προεκλογική) συζήτηση για το παράρτημα

8 Απριλίου 2014

(Προεκλογική) συζήτηση για το παράρτημα

«Η ομάδα εργασίας «Νέοι στην πόλη» της δημοτικής κίνησης «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» καλεί τους κατοίκους της Πάτρας και τις ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη, σε ανοιχτή διαβούλευση για το Παράρτημα, την Τετάρτη, 8 Απριλίου, στις 8.30 στο Θέατρο Αγορά. Για να γίνει το Παράρτημα ένας ανοιχτός χώρος δημιουργίας και πολιτισμού, χώρος έκφρασης των αναγκών της κοινωνίας. Σας περιμένουμε να συζητήσουμε.»

Παραθέτουμε την πρόσκληση γιατί το παράρτημα είναι ένα ζήτημα που απασχολεί μέρος της κοινωνίας αλλά έχει σταματήσει η συζήτηση για το μέλλον του.
Αρχικά θα θέσουμε το αυτονόητο, την ανυπαρξία όλων των μελών της ομάδας «Νέοι στην πόλη» από το παράρτημα. Ανυπαρξία ως ομάδα όταν λειτουργούσε και όταν εκκενώθηκε. Ατομικά μπορεί τα περισσότερα μέλη της να ήταν εκεί, αλλά ως ομάδα ούτε αυτοί, ούτε κάποιο κόμμα πήγε να ελέγξει την διαδικασία εκκένωσης. Απλό παράδειγμα είναι ότι κανείς δεν έχει ρωτήσει ή γνωρίζει την τύχη των αντικειμένων που κατασχέθηκαν, όπως φωτοτυπικά μηχανήματα και ποδήλατα.
Η συζήτηση και η πρόσκληση θα έχουν ενδιαφέρον μόνο εάν συνοδευτούν με συγκεκριμένες προτάσεις, γιατί γενικολογίες περί «ανοιχτού χώρου δημιουργίας» χρησιμοποίησε και ο Γιάννης Δημαράς για να το κλείσει - χωρίς να έχουμε δει κάποια κίνηση έκτοτε.

Τέλος θα συστήσουμε άλλη μια φορά προσοχή στους συναδέλφους bloggers που εργάζονται σε τοπικά ΜΜΕ (σε ημέρα απεργίας για τον τύπο) να προσέχουν όταν επιλέγουν φωτογραφίες για τα θέματά τους.
Η αναμετάδοση της είδησης από το πατρινό Portal PatrasEvents με φωτογραφία των ναζί της Χρυσής Αυγής να χαιρετάνε ναζιστικά έξω από το παράρτημα.
Προφανώς ο συντάκτης έκανε αναζήτηση στον φάκελο φωτογραφίες, βρήκε μια parartima.jpg, είδε μαυρίλα και άτομα απέξω και λέει ας την βάλω.Οτι το έκανε προκλητικά δεν το συζητάμε, δεν είμαστε εμπαθείς με όλα τα τοπικά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου