This is Patra, Greece: Συνεργασία Βιβλιοθηκών Πανεπιστημίου και Δήμου

13 Μαρτίου 2014

Συνεργασία Βιβλιοθηκών Πανεπιστημίου και Δήμου

Η θεσμοθέτηση της διευρυμένης συνεργασίας του Δήμου Πατρέων και του Πανεπιστημίου Πατρών σε θέματα δικτύωσης και κοινών δράσεων των βιβλιοθηκών των δύο φορέων θα ανακοινωθεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών την Παρασκευή 14 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ.
Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών αποτελούν δύο από τις κυριότερες εστίες πληροφόρησης και πολιτισμού της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας. Η μακρόχρονη σχέση τους έχει αποδώσει καρπούς με την υλοποίηση της ψηφιακής συλλογής «Δανιηλίς», η οποία φιλοξενεί δεκαέξι πολύτιμα περιοδικά δημοσιεύματα Πατραϊκού και Αχαϊκού ενδιαφέροντος, όπως το Ακαδημαϊκόν Ημερολόγιον Πατρών, Παλλάς, Λόγιος Ερμής, ο Απόστολος Ανδρέας κ.λπ.
Στο πλαίσιο της διεύρυνσης της συνεργασίας τους οι δύο φορείς υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας, στόχος του οποίου είναι η υλοποίηση δράσεων σε θέματα Πληροφόρησης / Πολιτισμού, δηλαδή η κοινή προσπάθεια συλλογής, τεκμηρίωσης και ψηφιακής διάθεσης του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής. Ειδικότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και διάθεση περιεχομένου των συλλογών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών οι οποίες διαθέτουν ξεχωριστή ιστορική και επιστημονική αξία για την τοπική -και όχι μόνο- κοινωνία και την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Ο τελικός σκοπός της δημιουργικής σύνδεσης του Πανεπιστημίου Πατρών και του Δήμου Πατρέων είναι η σύσφιξη των σχέσεων του Ιδρύματος με τον Δήμο, καθώς και η μεταφορά τεχνογνωσίας και χρήση των υποδομών του Πανεπιστημίου Πατρών προς όφελος τόσο των πολιτών της περιοχής, όσο και της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Παρασκευής θα παρουσιαστεί το σημαντικό έργο των δύο βιβλιοθηκών και θα υπογραφεί το Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα κατάθεσης προτάσεων και διαλόγου με πρόσωπα και φορείς από την ακαδημαϊκή κοινότητα, το χώρο του βιβλίου και της βιβλιοθηκονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου