This is Patra, Greece: Οι φρουροί της Αχαΐας

27 Δεκεμβρίου 2011

Οι φρουροί της Αχαΐας

Οι Φρουροί της Αχαϊας ήταν μια τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε στο Mega στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η υπόθεση βασιζόταν στο βραβευμένο μυθιστόρημα του ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη και η μουσική ήταν σύνθεση του Νίκου Κυπουργού.
Η ιστορία ξεκινά το 1969 και εκτυλίσσεται στην Αχαϊκή γη. Μέσα από τη ζωή και τις ιστορίες των πολυάριθμων ηρώων του απεικονίζεται το κοινωνικό μωσαϊκό και η πολιτικοοικονομική κατάσταση της εποχής. Στη ιστορία πρωταγωνιστεί η οικογένεια Βίλλη που ίδρυσε την πρώτη βιομηχανία κρασιών στην Ελλάδα, την «Οινοποιία Αιγίου».
Οι περισσότεροι θυμόμαστε τη σειρά για την υπέροχη μουσική του Κυπουργού, τους πρωταγωνιστές Μιμή Ντενίση και Στράτο Τζώρτζογλου και φυσικά την πρώτη εμφάνιση του μικρού Χριστόφορου Παπακαλιάτη. 
Η σειρά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πόλη της Πάτρας καθώς παρουσιάζει την παλιά ακμή της πόλης και περιέχει σκηνές από ιστορικά γεγονότα και σημεία της. Εύκολη είναι η σύγκριση με τις αντίστοιχες σειρές τις εποχής με τα φτηνά κοινότυπα σενάρια που συνοδεύονται από μουσική του σωρού και κυρίως ξένες ποπ επιλογές.
Μακάρι η Πάτρα να ξανα φτάσει την ακμή της εποχής που εξιστορεί η σειρά και η ελληνική τηλεόραση να καταλάβει οτι η επένδυση στην ποιότητα ανάλογων σειρών θα φέρει τηλεθέαση και ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου