This is Patra, Greece: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα καταπολέμησης ανυπόστατων φημών που αφορούν σε μετανάστες.

13 Ιουνίου 2014

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα καταπολέμησης ανυπόστατων φημών που αφορούν σε μετανάστες.

O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα καταπολέμησης ανυπόστατων φημών που αφορούν σε μετανάστες. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επικοινωνία για την ένταξη – κοινωνική δικτύωση για την διαφορετικότητα (C4I)» το οποίο αποσκοπεί στη δημιουργία κοινωνικών δικτύων και ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τη μετανάστευση και τη διαφορετικότητα, καταπολεμώντας αβάσιμες διαδόσεις που υπονομεύουν τις στρατηγικές ενσωμάτωσης σε τοπικό επίπεδο. Το έργο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πολιτιστικές δράσεις, εκπαίδευση, στατιστικές έρευνες, δημιουργία διαδικτυακού τόπου, αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση της διαπολιτισμικής κοινωνίας και την κοινωνική συνοχή.
Η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή/Γενική Διεύθυνση Εσωτερικών και σε αυτό μετέχουν 11 ευρωπαϊκές πόλεις μέσω των φορέων τους: Amadora (Πορτογαλία), Barcelona (Ισπανία), Bilbao (Ισπανία), Botkyrka (Σουηδία), Erlangen (Γερμανία), Limerick (Ιρλανδία), Loures (Πορτογαλία), Lublin (Πολωνία), Nuremberg (Γερμανία), Patra (Ελλάδα) και Sabadell (Ισπανία). Συντονιστής του έργου είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης ενώ θα αξιοποιηθεί το δίκτυο «Διαπολιτισμικές Πόλεις» , δεδομένου ότι εταίροι του έργου είναι πόλεις μέλη του Δικτύου.
Σε ότι αφορά αμιγώς την πόλη της Πάτρας, το έργο στοχεύει στην δραστηριοποίησή της στο δίκτυο « Διαπολιτισμικές Πόλεις», με τον Πολιτισμικό οργανισμό του Δήμου Πατρέων να παίρνει ενεργά μέρος ιδιαίτερα σε θέματα πολιτιστικών δράσεων και ευαισθητοποίησης της διαπολιτισμικής κοινωνίας και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής. Στις 12 και 13 Ιουνίου θα επισκεφθεί την Πάτρα αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης με στόχο τον καλύτερο συντονισμό υλοποίησης του προγράμματος.

Η σελίδα του δικτύου των ισπανικών πόλεων είναι ήδη έτοιμη εδώ ενώ αναμένουμε τις δράσεις στην πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου