This is Patra, Greece: Εκδήλωση-Συζήτηση: Ανθρώπινα Δικαιώματα και Σεξουαλικότητα

11 Νοεμβρίου 2014

Εκδήλωση-Συζήτηση: Ανθρώπινα Δικαιώματα και Σεξουαλικότητα


Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 19:30 στο Κοινωνικό Κέντρο Πάτρας η Κοινότητα lgbtq Νέων Πάτρας Blender διοργανώνει συζήτηση εκδήλωση με θέμα την σεξουαλικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα με κεντρική ομιλήτρια  την Ελένη Αθανασοπούλου, δικηγόρο-εγκληματολόγο.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ισότητα δεν μπορούν να θεμελιωθούν και να πραγματωθούν όσο συγκεκριμένες ομάδες στιγματίζονται, περιθωριοποιούνται και πέφτουν θύματα διακρίσεων και βίας. Για την καταπολέμηση καταπιεστικών τακτικών, που συμπεριλαμβάνουν την διασπορά μύθων και φόβου, πρέπει να αναγνωρίσουμε, να αγκαλιάσουμε και να γιορτάσουμε την διαφορετικότητα του
ανθρώπινου είδους. Κάθετι λιγότερο αποτελεί προσβολή στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Τα δικαιώματα στον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου σχετίζονται με την έκφραση του σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου με βάση το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής ζωής και το δικαίωμα να μην υφίσταται διακρίσεις λόγω της «άλλης κατάστασης», όπως ορίζεται σε διάφορες συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως το άρθρο 17 και 26 του Διεθνούς Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα και το άρθρο 8 και 14 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Με στοιχεία του 2011, η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά είναι παράνομη σε 76 χώρες και τιμωρείται με εκτέλεση σε επτά χώρες. Η ποινικοποίηση των ιδιωτικών, συναινετικών, ενηλίκων σεξουαλικών σχέσεων, ειδικά σε χώρες όπου υπάρχει σωματική ή θανατική ποινή, είναι ένα από τα κύρια προβλήματα των υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ.
Μία συζήτηση γύρω από βασικές έννοιες στα ανθρώπινα, σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα. Πως αυτά ποινικοποιούνται αλλά πως και γιατί αποτυγχάνουν οι κοινωνικοί φορείς και το σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης.

Facebook Event εκδήλωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου