This is Patra, Greece: Σοβαρή Πατρινή Δημοσιογραφία

3 Ιουνίου 2011

Σοβαρή Πατρινή Δημοσιογραφία

Προφανώς το σοβαρή δεν μπορεί να συμβαδίζει ούτε με το πατρινή ούτε με το δημοσιογραφία αλλά για λόγους οικονομίας του άρθρου μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.
Διαβάζουμε σήμερα στο "έγκυρο" πατρινό ειδησεογραφικό portal thebest.gr

"Οι διαδόσεις για επιθέσεις σε παιδιά, γυναίκες ακόμη και σε ζευγάρια από μετανάστες έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα το γύρω της πόλης. Ωστόσο, από την αστυνομία δεν επιβεβαιώνεται τίποτα σχετικό, αλλά και μόνο οι φημολογία αρκεί για να δημιουργήσει κλίμα."

"Την ίδια ώρα κλιμακώνεται επικίνδυνα ο φόβος και οι ανησυχία πατρινών εξαιτίας της έντονης φημολογίας για επιθέσεις μεταναστών σε πολίτες"

"Σε ανακοίνωση του συλλόγου γίνεται λόγος για «κύμα επιθέσεων σε πολίτες από λαθρομετανάστες» και εκφράζεται ο φόβος των ανθρώπων του συλλόγου ότι «τα φαινόμενα αυτά θα αυξηθούν λόγω της αδιαφορίας ή της υπόθαλψης από το κράτος»."

 Πρόκειται δηλαδή για ένα άρθρο το οποίο αναφέρεται σε φόβους, ικασίες, Κασσάνδρες χωρίς ούτε ένα δείγμα ρεπορτάζ, χωρίς ούτε μία πηγή, με την επίσημη αστυνομία να μην το επιβεβαιώνει και το οποίο κάνει εκτεταμένη χρήση βερμπαλιστικού σχεδόν τρομοκρατικού λόγου με επανάληψη λέξεων όπως φόβος, επιθέσεις, κύμα επιθέσεων. Το ίδιο πρωτότυπο άρθρο είχε ορθογραφικά λάθη αλλά αυτό λίγο μας απασχολεί μπροστά στο περιεχόμενό του. Επίσης δεν υπογράφεται από κανένα, άσχετα εάν φέρει προσωπικές απόψεις και όχι γεγονότα..

Εξάλλου πρόσφατο είναι το άρθρο για τον "ομαδικό βιασμό και κακοποίηση από λαθρομετανάστες" νεαρής κοπέλας "μέρα μεσημέρι" στις σκάλες της Αγίου Νικολάου. Το άρθρο προκάλεσε το φόβο στην πατρινή κοινωνία και την αγανάκτιση των απλών πολιτών. Φυσικά όταν μετά από λίγες μέρες αποδείχθηκε πως ουδέποτε υπήρξε το περιστατικό και ήταν προιόν μυθοπλασίας ελάχιστοι ασχολήθηκαν με την αποκατάσταση της αλήθειας καθώς έτσι και αλλιώς οι λαθρομετανάστες (γιατί δεν υπάρχουν μετανάστες απλοί) βιάζουν, απειλούν και επιτίθονται σε ανυπεράσπιστους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου