This is Patra, Greece: Πρώτο Krautrock Party στην Πάτρα!

11 Μαρτίου 2015

Πρώτο Krautrock Party στην Πάτρα!

Το πρώτο Krautrock Party στην Πάτρα είναι γεγονός! Μετά από πολλά χρόνια συνεχών αναφορών και συζητήσεων, οι "ποδηλάτες-ισσες πάτρας" βάζουν επιτέλους μπροστά το γεγονός της χρονιάς, οργανώνοντας ένα πάρτυ προς τιμήν του αντισυμβατικού μουσικού κινήματος της δεκαετίας του '70.
Το Krautrock, ίσως το πιο υποτιμημένο και ξεχασμένο υποείδος της πειραματικής προοδευτικής ροκ, εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του '60 στην Γερμανική underground ροκ σκηνή ως μουσικό κίνημα με πολύ ιδιαίτερη αισθητική και φιλοσοφία. Η άποψη των Krautrock μουσικών πάνω στον ήχο και τις πολιτισμικές / πολιτικές ελευθερίες κατέστησαν το κίνημα την αντίπερα όχθη του εμπορικού και mainstream έχοντας ως σκοπό του την καταστροφή του επιφανειακού και ξενόφερτου πολιτισμικού/καλλιτεχνικού πλαισίου της εποχής.

Για όσους δεν γνωρίζουν το είδος μπορούν να αναζητήσουν τα ιερά τέρατα του Krautrock και να πάρουν μια γεύση πριν τους απολαύσουν το Σάββατο: Ash ra Tempel, Neu!, Amon Duul II, Guru Guru, Popol Vuh, Agitation Free, Can κλπ.


Τα έσοδα απ'τις μπύρες και τα κρασιά που θα υπάρχουν στο χώρο έναντι ελεύθερης συνεισφοράς, θα πάνε στο ταμείο της ομάδας για να ξοδευτούν σε μελλοντικές δράσεις, όπως το "φεγγάρι στη ρόδα", διαφορες προβολές σε εξωτερικούς χώρους και το "9ο ποδηλατικό φεστιβάλ" που όλη η πολη περιμένει με ανυπομονησία κάθε χρόνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου