This is Patra, Greece: Ανακοίνωση της ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη για το Παράρτημα

7 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη για το Παράρτημα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι εορτασμοί για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κινδυνεύουν να διεξαχθούν μπροστά στην τσιμεντωμένη είσοδο του Παραρτήματος. Παρά το γεγονός ότι είχαμε έγκαιρα καλέσει τη δημοτική αρχή να προβεί σε σχεδιασμούς που θα επιτρέπουν την προστασία της ιστορικής μνήμης του συγκεκριμένου χώρου και την απόδοσή του στην τοπική κοινωνία και τους φοιτητικούς συλλόγους, φαίνεται ότι δεν ήταν στις προτεραιότητές της να συμβάλει ώστε να εμποδιστεί να κερδίσει έδαφος η λογική της λήθης. Μιας λήθης που αποστεώνει τους συμβολισμούς που συμπυκνώνει το Παράρτημα ως επίκεντρο των φοιτητικών, νεολαιίστικων και λαϊκών αγώνων ενάντια στη δικτατορία και τη χούντα των συνταγματαρχών, μιας λήθης που διευκολύνει την αναβίωση των φασιστικών αντιλήψεων στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου μας.
Καλούμε, έστω και τώρα, τη δημοτική αρχή να αναθεωρήσει τη στάση της - που εκφράστηκε στο δημοτικό συμβούλιο μετά από ερώτηση του κ. Σπαρτινού - να αναλάβει πρωτοβουλία και να πάρει τα αναγκαία μέτρα, ώστε η διοργάνωση των εορτασμών της 17ης Νοέμβρη να γίνει με ανοιχτή την πόρτα του Παραρτήματος, σε αυτή τη φάση έστω για το τριήμερο των εορτασμών της επετείου.
Στις 18 Νοέμβρη ο χώρος θα συνεχίσει να ανήκει στον Δήμο Πατρέων, ο οποίος θα πρέπει να ξεκινήσει το διάλογο και τη διαδικασία για την αξιοποίησή του προς όφελος των δημοτών, της νεολαίας και της κοινωνίας.

Πηγή: ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου