This is Patra, Greece: Έκθεση εικαστικών κεραμικών "Κεραμέων Ίχνη" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

30 Νοεμβρίου 2014

Έκθεση εικαστικών κεραμικών "Κεραμέων Ίχνη" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και η Ομάδα Κεραμέων Ίχνη συνδιοργανώνουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών την περιοδική έκθεση εικαστικών κεραμικών έργων. Η ΑΡΧΗ Κεραμέων Ίχνη 2014. Tην Ομάδα Κεραμέων Ίχνη απαρτίζουν οι κεραμίστες Ηλίας Χριστόπουλος, Βασίλης Αναστασόπουλος, Χαρούλα Κοροπούλη, Μαριλένα Λιβιεράτου και Βασίλης Παπαϊωάννου.
Η ΑΡΧΗ Κεραμέων Ίχνη 2014 2η Εικαστική έκθεση Κεραμικής θα διαρκέσει από 1 Δεκεμβρίου 2014 έως 1 Φεβρουαρίου 2015, με σκοπό τη γνωριμία και προβολή της σύγχρονης κεραμικής δημιουργίας ως ένα είδος τέχνης που οι απαρχές της βρίσκονται στα βάθη των αιώνων στα έργα και στις τεχνικές των αρχαίων κεραμέων και τη σύνδεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών με την κοινωνία και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης, την 1η Δεκεμβρίου 2014, ώρα 20.00, η Δρ. Μιμίκα Γιαννοπούλου, αρχαιολόγος, θα δώσει διάλεξη με θέμα «Η ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ. Η Κεραμική Τέχνη από την αρχαιότητα έως σήμερα»
Η είσοδος στην έκθεση και στη διάλεξη είναι ελεύθερη για το κοινό
Ημέρες και ώρες λειτουργίας έκθεσης : Τρίτη - Κυριακή 8.00-15.00
Πληροφορίες: Τηλ.: 2613616100 e-mail: efaacha@culture.gr και kerameon@hotmail.com

Οι τριάντα τρεις Έλληνες κεραμίστες που συμμετέχουν στην έκθεση, δημιούργησαν σύγχρονα εικαστικά κεραμικά έργα στα χνάρια των αρχαίων Ελλήνων κεραμέων, με αφετηρία έμπνευσης και θέμα το λιτό σχήμα ενός άωτου αγγείου, ως ένα αρχικό στάδιο στην κεραμική δημιουργία και με παρουσία και χρήση από τα προϊστορικά χρόνια έως σήμερα.

Είναι ένα σχήμα αγγείου που ο επισκέπτης του Μουσείου Πατρών μπορεί να διακρίνει ανάμεσα στα αγγεία της μόνιμης έκθεσής του και να δει πως αυτό αποδίδεται ή κοσμείται στο πέρασμα των αιώνων από τα Μεσοελλαδικά έως και τα Ρωμαϊκά χρόνια, ενώ στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα το συναντήσει και πάλι στη σύγχρονη εικαστική έκφρασή του, κάνοντας ορατή τη διαχρονία του σχήματος, καθώς και της κεραμικής τέχνης και τεχνικής.

Πρόκειται για έργα των Βασίλη Αναστασόπουλου, Γεώργιου Βαβάτση, Γιάννη Βλαντωνόπουλου, Μίκας Βογιατζή, Κατερίνας Γιάννακα, Βούλας Γουνελά, Μαργαρίτας Εκκλησιάρχου, Καρμέλας Ιατροπούλου, Σταύρου Καρανικολού, Μάρως Κερασιώτη, Τότας Κοντόγιωργα, Χαρούλας Κοροπούλη, Παναγιώτη Κυριακάκη, Μαριλένας Λιβιεράτου, Γιάννη Μαμουτζή, Χριστίνας Μόραλη, Δώρας Μόρφη, Χαράς Μπαχαρίου, Πολυτίμης Μπηλιώνα, Γωγώς Παπαβασιλείου, Ζωζώς Παπαθεοδώρου, Βασίλη Παπαϊωάννου, Δήμητρας Παρπαρούση, Αγγελικής Πολίτη, Βιβής Σέρμπου, Βέρας Σιατερλή, Νίκου Σκλαβενίτη, Ειρήνης Σπηλιώτη, Μαρίνας Ταλιαδούρου, Φωτεινής Τσάκωνα, Βασιλικής Φατούρου, Ηλία Χριστόπουλου και Θεοδώρας Χωραφά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου