This is Patra, Greece: Εκδήλωση απόσυρσης Α-7 Corsair ΙΙ στον Άραξο

14 Οκτωβρίου 2014

Εκδήλωση απόσυρσης Α-7 Corsair ΙΙ στον Άραξο

Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία διοργανώνει στην Αεροπορική Βάση του Αράξου μία τελετή για την απόσυρση από την ενεργό δράση των θρυλικών αεροσκαφών Α-7 Corsair ΙΙ μετά από 39 χρόνια υπηρεσίας του συγκεκριμένου τύπου στους Ελληνικούς ουρανούς και 49 χρόνια παγκοσμίως, με την Πολεμική μας Αεροπορία να είναι ο τελευταίος χρήστης τους.
Η τελετή απόσυρσης είναι ανοιχτή για το κοινό  και περιλαμβάνει ένα μίνι αεροπορικό υπερθέαμα από το F-16 Demo Team ''ΖΕΥΣ'' της Πολεμικής Αεροπορίας, το Τ-6 ''Δαίδαλος'' Demo Team, καθώς και σχηματισμούς από τα όλα μαζί τα μαχητικά που υπηρετούν στην Πολεμική Αεροπορία (A-7, F-4, M2000, F-16).
Τη δεκαετία του 1990 παρελήφθησαν από το Αμερικάνικο Ναυτικό 62 μεταχειρισμένα Corsair της έκδοσης A-7E και της διθέσιας ΤΑ-7C τα οποία έφεραν σύγχρονα ηλεκτρονικά και άλλα υποσυστήματα. Τα αεροσκάφη αυτά εγκαταστάθηκαν στην Αεροπορική Βάση του Αράξου με τα παλιότερα A-7H της Κρήτης να μετασταθμεύουν κι αυτά εκεί και στη συνέχεια αποσύρθηκαν σταδιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου