This is Patra, Greece: Νέος κύκλος εργαστηρίων στο "Περί Σκιών"

19 Σεπτεμβρίου 2014

Νέος κύκλος εργαστηρίων στο "Περί Σκιών"

Αρχίζει ο νέος κύκλος του εργαστηρίου καλλιτεχνικής και δημιουργικής έκφρασης για παιδιά στον χώρο του Περί Σκιών στη Πάτρα (Νόρμαν 18-20, Αγ. Διονύσιος).
Με την καλλιτεχνική πινελιά του σύγχρονου καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Πατρινού και τη καθοδήγηση της θεατρολόγου-ηθοποιού Ειρήνης Μαμάση το φετινό πολιτιστικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει θεματικές ενότητες με στόχο την ανάδειξη της λαϊκής τέχνης και την αναβίωση του αυθεντικού παραδοσιακού Καραγκιόζη.
Τα μαθήματα για την χρονική περίοδο 2014 – 2015 ξεκινάνε την 1η Οκτωβρίου
με άξονες τη τέχνη και την ιστορία του θεάτρου σκιών, μίμηση και κίνηση φιγούρας, υποκριτική-αυτοσχεδιασμός, κατασκευή χειροποίητων φιγούρων-σκηνικών, αγωγή προφορικού λόγου, συγγραφή θεατρικών κειμένων, παραστάσεις Καραγκιόζη από τα παιδιά.
Οι δηλώσεις συμμετοχής αγοριών και κοριτσιών έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ θα δημιουργηθούν τμήματα για τους λιλιπούτειους ανάλογα την ηλικία με συμμετοχές από 4 χρονών και άνω. Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2610452320 , 6977355402 , 6947938358.
Το Περί Σκιών λειτουργεί με εκθετήριο φιγούρας και σκηνικών θεάτρου σκιών ενώ ο χώρος είναι επισκέψιμος για το κοινό. Προγραμματίζονται επισκέψεις σχολείων με ενημέρωση των μαθητών για την ιστορία του θεάτρου σκιών και παράσταση Καραγκιόζη από τον καραγκιοζοπαίχτη Χρ. Πατρινό. Κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιούνται παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου και θα γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και ομιλίες-διαλέξεις από καραγκιοζοπαίχτες, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, ερευνητές-καθηγητές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που έχουν ασχοληθεί στενά με τον ξυπόλυτο ήρωα και το θέατρο σκιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου