This is Patra, Greece: Συλλαλητήριο εργαζομένων Πανεπιστημίου Πατρών

17 Ιουνίου 2014

Συλλαλητήριο εργαζομένων Πανεπιστημίου Πατρών

50 χρόνια Πανεπιστήμιο Πατρών - 100 απολύσεις Διοικητικών Υπαλλήλων, συλλαλητήριο εργαζομένων Πανεπιστημίου Πατρών την Πέμπτη 19 Ιουνίου στις 7:30μμ στην πλατεία Γεωργίου.
Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Συνάδελφοι εργαζόμενοι, φοιτητές
Λαέ της Πάτρας

Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Πατρών καταγγέλλουμε την «φαρσοκωμωδία» που παίζεται εδώ και μέρες σε βάρος των εργαζομένων-διαθεσίμων των Πανεπιστημίων.

Οι απολύσεις στο Πανεπιστήμιο δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Αφορούν όλους όσους πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική και τις επιταγές της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ.
Οι απολύσεις στα Πανεπιστήμια και σε όλο το δημόσιο τομέα, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με κανενός είδους ανάγκη «εξορθολογισμού» και κατανομής προσωπικού, «αναδιάρθρωσης» για την καλύτερη λειτουργία του Δημοσίου.
Είναι απόλυτα συνδεδεμένες με τις συνολικότερες αναδιαρθρώσεις (όπως το καινούριο ασφαλιστικό που ετοιμάζουν). Θέλουν να φτιάξουνε ένα κράτος κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της κερδοσκοπίας του κεφαλαίου. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει από την κοινωνική προσφορά του,θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν την υγεία ,την παιδεία και να χαρατσώσουν και άλλο τον λαό
Σχετίζονται με τις αναδιαρθρώσεις στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης. Στόχος τους είναι πανεπιστήμιο προσαρμοσμένο στην ανάγκη για κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και γι’ αυτό καίγονται να προωθήσουν τους νέους οργανισμούς, οι οποίοι θα εφαρμόσουν τους νόμους 4009/2011 και 4076/2012, γι’ αυτό θέλουν να μας αξιολογούν με βάση τους στόχους που θα θέτει η λειτουργία των ιδρυμάτων, ως επιχειρήσεις.
Θέλουν να υψώσουν τείχος ταξικών φραγμών στην ανώτατη εκπαίδευση για τα παιδιά του εργαζόμενου λαού, να δώσουν βορά στα νύχια των κερδοσκόπων την παιδεία συνολικά.
Είτε είμαστε υπάλληλοι των ΑΕΙ, ;ή καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, είτε Σχολικοί φύλακες, ή Καθηγητές, είτε εργαζόμενοι στην υγεία, και στους Δήμους ο σκοπός είναι ο ίδιος.
Απέναντι στη γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου, πρέπει ν’ απαντήσουμε σε κοινό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται, τους ανέργους, τα λαϊκά στρώματα, τους φοιτητές.
Πρόσφατα μετά από μια φαρσοκωμωδία του «καλού» και του «κακού» υπουργού προκηρύσσουν κινητικότητα για 57 από τους 99 συναδέλφους μας, στέλνοντας στην ανεργία τους υπόλοιπους 42.
Απαντάμε στην κοροϊδία της κυβέρνησης με συσπείρωση και αγώνα
Καταγγέλλουμε την εφαρμογή του νόμου πλαισίου που μέσα από τους οργανισμούς των ΑΕΙ και ΤΕΙ βάζει δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, ιδιωτικοποιεί την έρευνα, την σίτιση και την στέγαση των φοιτητών προχωράει σε διαγραφές φοιτητών, φτιάχνει πτυχία πολλών ταχυτήτων.

Απαιτούμε :
· Καμία απόλυση μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
· Να μην περάσουν οι οργανισμοί που θα σφραγίσουν την επιχειρηματική δράση στην ανώτατη εκπαίδευση
· Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία
· Να μην περάσει η αξιολόγηση

Οι απολύσεις είναι υπόθεση όλων μας
Σήμερα είναι οι 99 Συνάδελφοι μας αύριο είμαστε όλοι.
Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί.
Ενότητα συσπείρωση και οργανωμένος αγώνας είναι η απάντηση μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου