This is Patra, Greece: Πατρινή δημοσιογραφία (συνέχεια)

21 Ιουνίου 2014

Πατρινή δημοσιογραφία (συνέχεια)

Συνέχεια στο αφιέρωμα για την τίμια, ευσυνείδητη πατρινή δημοσιογραφία. Σήμερα έχουμε ένα άρθρο από την Πελοπόννησο:

«Μποτιλιάρισμα εξαιτίας πορείας στο κέντρο
Ασφυξία αυτή την ώρα στην οδό Γούναρη. Ο λόγος η πορεία των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών, κατά των απολύσεων που επιδιώκει το Υπουργείο. Όσοι οδηγοί κινείστε προς τη Γούναρη επιλέξτε εναλλακτικές διαδρομές. Το πρόβλημα είναι έντονο και σε άλλα σημεία του κέντρου».

Χαμός στο ήρεμο κέντρο που δεν είχε ποτέ μποτιλιάρισμα και κυκλοφοριακό. Οι αλήτες κάνουν πορεία για το πανεπιστήμιο και έκλεισαν την Γούναρη. Προφανώς όταν 50 ναζί έκλειναν τον ίδιο δρόμο ήταν απλά Παρασκευή και δεν ενοχλούσε κανένα δημοσιογράφο. Η φωτογραφία είναι (και πάλι) άσχετη με το θέμα, αφού πρόκειται για εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο, αλλά εφόσον ο «δημοσιογράφος» περιέγραφε προβλήματα λόγω πορείας περιμέναμε τουλάχιστον να βρισκόταν στην Γούναρη και να μας ενημερώσει και με φωτογραφίες.

Στο δεύτερο άρθρο της ημέρας το αγαπητό The Best με μία ακόμα «ανώνυμη επιστολή αγανακτισμένου κατοίκου».
«Από τον αναγνώστη μας κ. Θ.Γ. (τα στοιχεία του στο thebest.gr) λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:
"Είναι Κυριακή 21 Ιουνίου 2014, ώρα 00.30. Για όσους κατοικούν στο κέντρο της Πάτρας, στην περιοχή γύρω από το Παλαιό Αρσάκειο, είναι άλλη μια νύχτα αγρυπνίας. Άλλο ένα φεστιβάλ, άλλου ενός κόμματος, για το οποίο δόθηκε άδεια από τον δήμο Πατρέων να διεξαχθεί εντός πυκνοκατοικημένης περιοχής. Η συναυλία και η εκκωφαντική μουσική κρατά, όπως πάντα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Μοναδική ελπίδα η σειρά των συγκροτημάτων: να προηγηθούν όσα παίζουν σκληρό ροκ ή χέβι μέταλ και να ακολουθήσουν, στην πιο προχωρημένη ώρα, αυτά του λίγο πιο ήρεμου έντεχνου ρεπερτορίου. Οι διατάξεις περί ωρών κοινής ησυχίας κενό γράμμα, η αστυνομία παντελώς απούσα, τι να κάνει, άλλωστε όταν ο ίδιος ο δήμος έχει δώσει την άδεια;
Μια άδεια, η οποία δίνεται από ανθρώπους του δήμου που κατοικούν...σε άλλες περιοχές της πόλης. Πώς θα ήταν άραγε αν κάποιος από εμάς είχε τη δυνατότητα να δώσει άδεια στο συγκρότημα χέβι μέταλ της αρεσκείας του να κάνει συναυλία ως τις 03.00 το πρωί έξω από το σπίτι του δημάρχου; Υποβάλλοντας τους κατοίκους του κέντρου σε βασανιστήριο ηχορύπανσης και διαταραχής του ύπνου, ο δήμος Πατρέων αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τον χαρακτηρίζει πλήρης έλλειψη συναίσθησης των κανόνων που (πρέπει να) διέπουν τον αστικό χώρο. Αποκαλύπτει, με άλλα λόγια, τις αγροτοποιμενικές καταβολές των ατόμων που παίρνουν τις αποφάσεις, ατόμων χωρίς αστική κουλτούρα που επιδεικνύουν ζωώδη και περιφρονητική αδιαφορία απέναντι σε στοιχειώδη δικαιώματα ενός μέρους των δημοτών αυτής της πόλης. Στο δικαίωμα που έχουν στην ηρεμία και στον ύπνο ηλικιωμένοι, άρρωστοι, μικρά παιδιά και άλλοι. Το ίδιο το εγκαταλελειμμένο κουφάρι του Παλαιού Αρσακείου, άλλωστε, μιλά από μόνο του για την κουλτούρα των χωρικών εκείνων, οι οποίοι στο πλαίσιο ενός καρναβαλιού που διαρκεί όλο τον χρόνο παριστάνουν τους κατοίκους αστικού κέντρου...".»
 

Αγαπημένη πατρινή δημοσιογραφία. Όταν συγκροτημένα και επώνυμα οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την ηχορύπανση επιχειρηματιών, όπως με την συγκεκριμένη επιστολή της Κοινοτοπίας, οι πατρινοί «δημοσιογράφοι» και τα «ενημερωτικά» portals αφιερώνουν μια γραμμή και θάβουν το θέμα άμεσα. Όταν όμως κάποιος «ανώνυμος αγανακτισμένος φιλήσυχος πολίτης» θέλει να κάνει παράπονα για αναρχικούς στην Όλγας ή αριστερές συγκεντρώσεις, πάντα θα βρει τρόπο να μπει στην πρώτη σελίδα. Αγαπητοί δημοσιογράφοι πού είναι το θέμα της σύλληψης αστυνομικών για παιδική πορνογραφία;

Stay hard rock, stay heavy κάτοικοι της περιοχής του Αρσακείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου