This is Patra, Greece: Πατρινά ΜΜΕ για τη δίκη της Μανωλάδας

6 Ιουνίου 2014

Πατρινά ΜΜΕ για τη δίκη της Μανωλάδας

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη για τους πυροβολισμούς εργατών γης στην Μανωλάδα από τα αφεντικά τους που τους χρωστούσαν δεδουλευμένα μηνών. Για την δίκη υπήρξε κάλεσμα για συγκέντρωση στα δικαστήρια από το ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας. Ας δούμε πως κάλυψαν την έναρξη της δίκης και την συγκέντρωση τα πατρινά ΜΜΕ.

Αρχικά το portal της έγκυρης εφημερίδας Πελοπόννησος:
«Σήμερα η δίκη για τους πυροβολισμούς κατά μεταναστών στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας. Δεκάδες μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας (φωτο), όπου σήμερα είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στο Μεικτό Ορκωτό, η δίκη για τους πυροβολισμούς εναντίον δεκάδων μεταναστών, τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα. Για την υπόθεση κατηγορούνται τέσσερα άτομα, τα οποία είχαν συλληφθεί μετά τους πυροβολισμούς, όπου είχαν τραυματιστεί 28 αλλοδαποί εργάτες στις καλλιέργειες φράουλας. Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Απριλίου 2013, περίπου 200 μετανάστες που εργάζονταν σε γεωργική επιχείρηση καλλιέργειας φράουλας, είχαν συγκεντρωθεί στη Νέα Μανωλάδα, ζητώντας τα δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών. Όμως, έπειτα από λίγη ώρα άρχισαν να δέχονται πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 αλλοδαποί

Έχουμε αναφορά σε μετανάστες, αλλοδαπούς εργάτες, και αλλοδαπούς αλλά ούτε μία αναφορά στο ποιος τους πυροβόλησε. Ήταν Έλληνας; Ήταν 30χρονος; Ήταν το αφεντικό τους μαζί με μπράβους; Καμία αναφορά. Επίσης δεν τους πυροβόλησε κάποιος (ενεργητική φωνή) αλλά δέχθηκαν πυροβολισμούς και η δίκη γίνεται για τους πυροβολισμούς εναντίων μεταναστών. Πολύ επιλεκτική χρήση παθητικής φωνής και επανάληψη αλλοδαπών, μεταναστών και ξένων αλλά απουσία περιγραφής δραστών.

Συνεχίζουμε με το αγαπημένο portal The Best το οποίο εδώ και χρόνια προωθεί τον ρατσισμό και την ξενοφοβία συστηματικά.
«Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια αυτή την ώρα - Σήμερα η δίκη για τoν πυροβολισμό των μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα. Συγκεντρωμένοι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε μετανάστες βρίσκονται αυτοί την ώρα (φωτό) καθώς εκδικάζεται σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών η πολύκροτη υπόθεση της Μανωλάδας, η πρώτη στην Ελλάδα για εργασιακό τράφικινγκ. Για τους 35 μετανάστες από το Μπαγκλαντές, που στις 17 Απριλίου 2013 είχαν τραυματιστεί από τα πυρά των επιστατών του φραουλοχώραφου, γιατί διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα έξι μηνών

Πάλι δεν έχουμε καμία περιγραφή των δραστών. Οι δράστες ήταν οι επιστάτες, αγνώστου εθνικότητας, ηλικίας και ταυτότητας, ενώ το ρήμα δεν είναι πυροβόλησαν αλλά οι μετανάστες τραυματίστηκαν από τα πυρά. Παθητική φωνή πάλι, είναι μετανάστες και παθητικά τραυματίζονται μόνοι τους. Το portal μας ενημερώνει οτι πρόκειται για την πρώτη υπόθεση για εργασιακό τράφικινγκ (sic) αλλά δεν μπαίνουμε σε λεπτομέρειες για το τι είναι ή για το περιστατικό και τους δράστες, απλά είναι 35 μετανάστες από το Μπαγκλαντές τα θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου