This is Patra, Greece: "Η Γυναίκα της Ζάκυθος" στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας

19 Ιουνίου 2014

"Η Γυναίκα της Ζάκυθος" στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας

"Η Γυναίκα της Ζάκυθος": Η πρώτη μετά από αιώνες, θεατρική παράσταση στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας!

Μεγάλη μέρα για την Αιγιάλεια θα είναι το Σάββατο 28 Ιουνίου, καθώς μετά από αιώνες “σιωπής”, το Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας θα φιλοξενήσει στο χώρο του τη θεατρική παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη “Η Γυναίκα τση Ζάκυθος”, μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και του Σωματείου “Διάζωμα” που θα παρουσιαστεί σε 30 επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων και τοπικούς φορείς. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ..
Το έργο που θα παρουσιαστεί, αποτελεί μεταφορά επί σκηνής του γνωστού ομώνυμου ποιήματος του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, με τη συνοδεία μουσικής και θεατρικού λόγου. Τον Μάρτιο είχαν επισκεφθεί το χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Αιγείρας, ο πρόεδρος του Σωματείου “Διάζωμα” κ. Σταύρος Μπένος, συνοδευόμενος από τον σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη, την ηθοποιό Όλια Λαζαρίδου και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών κ. Γιώργο Λούκο, όπου και έγινε η επιλογή του χώρου έμπροσθεν του Αρχαίου Θεάτρου, ώστε να μην προκληθούν φθορές στα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής.

Η παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας υλοποιείται με την ευγενική συνεργασία της ΣΤ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ενώ υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Αιγιαλείας, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., ο Φιλοπροοδευτικός & Εκπολιτιστικός Όμιλος Βλωβοκάς «Η Ομόνοια», ο Περιβαλλοντικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγών Βλωβοκάς «Ο Βράχος», ο Σύλλογος «Αναγέννησις» Ακράτας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρας.

Συντελεστές παράστασης:
Θεατρική προσαρμογή-Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης. Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης. Ενδύματα: Αριστείδης Πατσόγλου. Ερμηνεύει η Όλια Λαζαρίδου. Άγγελος: Δανάη Ρούσσου. Φάσμα Ελευθερίας: Κατερίνα Χαρμάνη.

Εισιτήρια: Προπώληση εισιτηρίων για την παράσταση, στα Βιβλιοπωλεία “Σύγχρονη Σκέψη” (Αίγιο) και “Νόημα” (Ακράτα). Τιμή εισιτηρίου 15 €.

Λεωφορεία: Για την εξυπηρέτηση του κοινού που επιθυμεί να μεταβεί στην Αιγείρα για να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση, θα δρομολογηθεί λεωφορείο στην ακόλουθη γραμμή:
  • Τρίγωνη Πλατεία, Αίγιο – Θέατρο αρχαίας Αιγείρας: ώρα αναχώρησης 6.15 μ.μ.
  • Θέατρο αρχαίας Αιγείρας – Τρίγωνη Πλατεία: ώρα αναχώρησης 9 μ.μ., μετά τη λήξη της παράστασης.
Ο αριθμός των λεωφορείων που θα δρομολογηθούν θα εξαρτηθεί από τις κρατήσεις θέσεων που θα συγκεντρωθούν έως 26 Ιουνίου. Για να είναι έγκυρη οποιαδήποτε κράτηση θέσης, πρέπει να καταβληθεί προκαταβολικά το αντίτιμο του εισιτηρίου (5 € το άτομο με επιστροφή), ενώ σε περίπτωση μη εκτέλεσης του δρομολογίου επιστρέφεται το αντίτιμο του εισιτηρίου. Πληροφορίες-κρατήσεις στο ταξιδιωτικό γραφείο: ΣΓΟΥΡΑΔΙΤΗΣ TOURS, Μητροπόλεως 75-Αίγιο και στο τηλέφωνο 26910-61100.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου