This is Patra, Greece: Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα λάβει 1,2εκ ευρώ από το πρόγραμμα Life+

1 Μαΐου 2014

Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα λάβει 1,2εκ ευρώ από το πρόγραμμα Life+

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος Life+ και η Ελλάδα θα λάβει συνολικά 7,1 εκατομμύρια ευρώ. Η Επιτροπή έλαβε 1.468 αιτήσεις, στο πλαίσιο της πρόσφατης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2013. Από τις αιτήσεις αυτές, 225 επιλέχθηκαν για συγχρηματοδότηση, μέσω των τριών συνιστωσών του προγράμματος: LIFE+ Φύση και Βιοποικιλότητα, LIFE+ Περιβαλλοντική Πολιτική και Διακυβέρνηση και LIFE+ Ενημέρωση και Επικοινωνία.
Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι μεταξύ των 5 έργων που επιλέχθηκαν για την Ελλάδα και το μοναδικό που εγκρίθηκε στην συνιστώσα LIFE+ Φύση. Τα έργα της συνιστώσαςLIFE+ Φύση και Βιοποικιλότητα συμβάλλουν στην προστασία απειλούμενων ειδών και οικοτόπων.
Συγκεκριμένα επιλέχθηκε για το έργο LIFEElClimA (Πανεπιστήμιο Πατρών – Επιτροπή ερευνών): Tο έργο στοχεύει στο να διευκολύνει την προσαρμογή του μαυροπετρίτη, ενός αποδημητικού γερακιού της Μεσογείου, στην τρέχουσα και μελλοντική κλιματική αλλαγή. Σχεδιάζεται η υλοποίηση μιας σειράς ενεργειών που στοχεύουν στη βελτίωση των επιδόσεων αναπαραγωγής του είδους καθώς και στην ποιοτική και ποσοτική βελτίωση των περιοχών χορτονομής.

Πηγή: Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου