This is Patra, Greece: 34ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού 2014

23 Απριλίου 2014

34ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού 2014

Από το 1980 κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου ο ορειβατικός Σύλλογος Καλαβρύτων διοργανώνει το Πανελλήνιο Πέρασμα του φαραγγιού του Βουραϊκού. Φέτος θα γίνει το 34ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού και η δεύτερη Κυριακή είναι στις 11 Μάιου 2014.
Το φαράγγι του Βουραϊκού μαζί με τον ορεινό όγκο του Χελμού αποτελούν μια ενιαία προστατευόμενη περιοχή που από το 2009 χαρακτηρίζεται ως Εθνικό Πάρκο. Η κατάβαση στο φαράγγι γίνεται από τις γραμμές του Οδοντωτού
ξεκινώντας στις 7:30 από το σταθμό του Οδοντωτού στα Καλάβρυτα με τελικό προορισμό το Διακοπτό, συνολική απόσταση 22 χλμ. Εναλλακτικά μπορεί κάποιος να ξεκινήσει και από τη Ζαχλωρού, φτάνοντας είτε με αυτοκίνητο είτε με τον Οδοντωτό, και να περπατήσει μόνο τα 10 χλμ. μέχρι τη στάση Νιάματα. Ο οδοντωτός εκείνη την ημέρα πραγματοποιεί όλα τα δρομολόγια κανονικά σε χαμηλές ταχύτητες και σταματάει σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς ώστε να εξυπηρετεί τους πεζοπόρους.
Η δήλωση συμμετοχής είναι δωρεάν. Κατά μήκος του φαραγγιού θα βρείτε εθελοντές διασώστες της Ομάδας Διάσωσης του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή και θα είναι εκεί για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου