This is Patra, Greece: Εγκαίνια Κέντρου Φιλοξενίας ΣΤΕΓΗ PLUS+ στην Πάτρα

13 Μαρτίου 2014

Εγκαίνια Κέντρου Φιλοξενίας ΣΤΕΓΗ PLUS+ στην Πάτρα

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 πραγματοποιούνται τα εγκαίνια για την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και Ευάλωτων Πληθυσμών αιτούντων άσυλο (ΣΤΕΓΗ PLUS +) στην Πάτρα. Στην Αθήνα λειτουργεί από τις 9 Ιανουαρίου 2014 Κέντρο Φιλοξενίας που παρέχει τη δυνατότητα στέγασης σε σαράντα (40) ασυνόδευτους ανήλικους και στην Πάτρα Κέντρο Φιλοξενίας για τριάντα (30) ασυνόδευτους ανήλικους και σαράντα (40) άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, αιτούντων άσυλο. Τη διαχείριση του Κέντρου Φιλοξενίας στην Αθήνα έχει αναλάβει η PRAKSIS σε συνεργασία με τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ (υπεύθυνο για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τη δημιουργική απασχόληση των φιλοξενουμένων). Στην Πάτρα, η PRAKSIS υλοποιεί τις δράσεις για τους ασυνόδευτους ανηλίκους αιτούντων άσυλο και ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ τις αντίστοιχες δράσεις για τις ευάλωτες ομάδες αιτούντων άσυλο.
Στο πλαίσιο του προγράμματος «SOAM Υποστηρίζοντας Οργανώσεις που βοηθούν μεταναστευτικό πληθυσμό σε αναζήτηση ασύλου στην Ελλάδα / Supporting Organisations that assist migrant asylum seeking population in Greece» η PRAKSIS και ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, λειτουργούν Κέντρα Φιλοξενίας στην Αθήνα και την Πάτρα για την στέγαση ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλων ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων που αιτούνται άσυλο (μονογονεϊκές και πολυμελείς οικογένειες, άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας, ηλικιωμένοι, θύματα βασανιστηρίων κλπ).
Το Πρόγραμμα (SOAM) «Υποστηρίζοντας Οργανώσεις που βοηθούν μεταναστευτικό  πληθυσμό σε αναζήτηση ασύλου στην Ελλάδα / Supporting Organisations that assist migrant asylum seeking population in Greece» βασίζεται στο Μνημόνιο Συνεργασίας στο πεδίο του ασύλου και της μετανάστευσης, το οποίο υπογράφηκε μεταξύ των Δωρητριών Χωρών (Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία) και της Ελλάδος την 1η Νοεμβρίου 2011. Το Έργο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία), μέσω του ΔΟΜ , Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος SOAM. Στόχος του προγράμματος είναι η προστασία των ευάλωτων πληθυσμών μέσω της αύξησης των θέσεων υποδοχής αλλά και της βελτίωσης των προσφερόμενων υπηρεσιών των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου