This is Patra, Greece: Λαϊκός αγώνας δρόμου από την Μητρόπολη Πατρών

20 Μαρτίου 2014

Λαϊκός αγώνας δρόμου από την Μητρόπολη Πατρών

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών διοργανώνει για πρώτη φορά λαϊκό αγώνα δρόμου 5.500 μέτρων, την Κυριακή του Θωμά, 27 Απριλίου στις 11.30 π.μ. Την οργανωτική ευθύνη έχει η ενορία του Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδας, με τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Ο αγώνας θα έχει αφετηρία τον Ιερό Ναό και οι δρομείς θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου, Εγλυκάδος, ΚΕΤΧ, 6ου Συντάγματος, πλατεία Ταμπαχάνων, πλατ. Μαρούδα, Καλαβρύτων, Πατρών Κλάους, Ελευθερίου Βενιζέλου και τερματισμός στον Ιερό Ναό των Μυροφόρων. Ο αγώνας θα γίνει στη μνήμη του αειμνήστου Γέροντος π. Δημητρίου Αθανασόπουλου, εφημέριου της ενορίας επί πολλά έτη, έχοντας επιδείξει σπουδαίο πνευματικό και κοινωνικό έργο.
Επίσης, έπαθλο θα δοθεί σε κατηγορία νικητών στη μνήμη του αξέχαστου Εγλυκαδιώτη δρομέα, Πρωταθλητή Ελλάδας με τον Πάτρα και Βαλκανιονίκη, Πέτρου Παπαγεωργίου, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε τροχαίο δυστύχημα έξω από το Αίγιο, τέτοια εποχή το 1982.
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο π. Κων/νος Αθανασόπουλος (εφημέριος της ενορίας) ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορείας Πελοποννήσου Βαγγέλης Τζελάτης, ο παλαιός αθλητής στίβου της Εθνικής αμάδας και της Παναχαϊκής, δημοσιογράφος Ηλίας Σωτηρόπουλος και ο παλαιός δρομέας του Πάτραι, εκδότης Αλέξανδρος Κολλιόπουλος.
Επίσης θα τιμηθεί ο πατρινός ολυμπιονίκης των 200μ. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος (Παναχαϊκή) και ο πρωταθλητής Ελλάδας, Βαλκανιονίκης του μαραθωνίου, Νικόλαος Αργυρόπουλος (Πάτραι).
Στους τρεις πρώτους νικητές ανά κατηγορία θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια, ενώ σε όλους τους συμμετάσχοντες αναμνηστικό μετάλλιο και μπλούζα συμμετοχής.
Όσοι ενδιαφέρονται να τρέξουν στον αγώνα στην Εγλυκάδα, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 6979694309, 6985874775, 6942507002.
Μετά τον αγώνα στον αύλειο χώρο του Ναού των Μυροφόρων όπου θα γίνει ο τερματισμός, θα υπάρχει πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, ενώ στους δρομείς θα δοθεί πλούσιο κέρασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου