This is Patra, Greece: Ο Μάρτης της Ισότητας των Φύλων

7 Μαρτίου 2014

Ο Μάρτης της Ισότητας των Φύλων

Στα πλαίσια του προγραμματισμού των δράσεων της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Πατρέων, αποφασίστηκε, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, και Ένταξης Μεταναστών και αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, να πραγματοποιηθεί ένας κύκλος εκδηλώσεων το μήνα Μάρτιο, με γενικό θέμα: «Ο Μάρτης της Ισότητας των Φύλων».

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν είναι:
1. Ενδοοικογενειακή και Σχολική Βία - Διαδικτυακός εκφοβισμός – 5/3/2014 Τετάρτη στις 6 μ.μ. στην Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου 12). Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν:
-Άγγελος Τσιγκρής (Δικηγόρος - Εγκληματολόγος)
-Ιωάννα Τσάκωνα, Ψυχολόγος – Αξιωματικός ειδικών καθηκόντων
-Θεοδώρα Χασάπη, Ψυχολόγος – Αξιωματικός ειδικών καθηκόντων
-Θεώνη Μαυρόγιαννη, Ψυχολόγος – Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Αχαΐας
Συντονίζει η Αγαθή Ρογδάκη, Σχολική Σύμβουλος Α/βάθμιας εκπαίδευσης και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων.

2. Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Παρουσίαση βιβλίου «Η Μουσική δεν είναι γένους θηλυκού;» της σολίστας πιάνου Έφης Αγραφιώτη – 8/3/2014 Σάββατο στις 7:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Εταιρείας Ωδείο Πατρών (Ρήγα Φεραίου 7).
Παρουσιάζουν:
-Μαρία Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη, Αντιδήμαρχος Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών – Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων.
-Βασιλική Φιλιππαίου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια Φιλαρμονικής Εταιρείας Ωδείο Πατρών.
Θα παρευρεθεί η Έφη Αγραφιώτη, Σολίστ πιάνου – Συγγραφέας.
Φιλική Συμμετοχή: Φωτεινή Σαμαρά, Mezzo Soprano, Σοφία Μιχαηλίδη, Πιανίστρια.
Συνεργασία με τη Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών.

3. Ημέρα Δικαιωμάτων – 18/3/2014 Τρίτη από τις 9:00 π.μ. έως 9:00 μ.μ. και 19/3/2014 ημέρα Τετάρτη από τις 9:00 π.μ. – 3:00 μ.μ. στην Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου 12). Συνεργασία με το Συνήγορο του Πολίτη, την Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών και την ΑΔΕΠ Α.Ε.

4. Θεατρική παράσταση «Ο Κυρ Σιμιγδαλένιος» - 19/3/2014 ημέρα Τετάρτη στις 7:30 μ.μ. στο θέατρο «ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟ» (Μαιζώνος 168-174). Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί από το τμήμα του νηπιαγωγείου «Κέντρο Προσχολικής Αγωγής - Κατερίνα Γεώρμα». Προλογίζει η Κωνσταντίνα Κοτσή, Ψυχολόγος – Σύμβουλος. Σημειώνεται ότι στην παράσταση δεν θα υπάρχει εισιτήριο και αντ' αυτού, οι θεατές μπορούν να φέρουν ένα βιβλίο, προκειμένου να συγκεντρωθούν βιβλία, με τα οποία θα δημιουργηθεί η βιβλιοθήκη στον ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών.

5. Διάδοση και ενημέρωση της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΡΟΝΟΥ (Ανταλλακτήριο Αγαθών και Υπηρεσιών) 31/3 ημέρα Δευτέρα στις 7:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Αστήρ» (Αγίου Ανδρέου 16). Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με το Σοροπτιμιστικό Όμιλο Πατρών «ΔΑΝΙΗΛΙΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου