This is Patra, Greece: Ένα άρθρο μισή αλήθεια

18 Δεκεμβρίου 2013

Ένα άρθρο μισή αλήθεια

Διαβάσαμε το παρακάτω άρθρο στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοση της Πελοποννήσου:
"Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Βόλεϊ Αχαΐας με απόφαση του ΔΣ προχώρησε σε αποχή από την Δευτέρα επ' αόριστον λόγω οφειλών της ΕΟΠΕ και χθες η Ομοσπονδία έδωσε την...απάντησή της. Στην Α2 Εθνική Ανδρών και Γυναικών που θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή στην Πελοπόννησο, όρισε διαιτητές από άλλους Συνδέσμους! Παράλληλα ανέβαλε τα Περιφερειακά πρωταθλήματα. Απομένει να δούμε τι θα γίνει με την αποχή, αλλά οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν για μετά τις γιορτές, αφού έτσι και αλλιώς λόγω Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς τα πρωταθλήματα για δύο εβδομάδες διακόπτονται. Πάντως υπάρχουν αρκετοί διαιτητές μέλη του Συνδέσμου Αχαΐας, που πειθαρχούν μεν στην απόφαση για αποχή, αλλά δεν συμφωνούν"

Προφανώς οι περισσότεροι αναγνώστες δεν έχουν γνώση του θέματος αλλά το άσχημο είναι οτι ο δημοσιογράφος της εφημερίδας, ούτε είχε γνώση επί του θέματος ούτε έκανε τον κόπο να ψάξει στο internet για να κάνει "reportage". Ζούμε σε μια εποχή όπου οι περισσότερες ειδήσεις είναι copy/paste από το internet και παρ όλη την ευκολία που αυτό μας προσφέρει δεν γίνεται κανενός είδους έρευνας. Όμως ο δημοσιογράφος ενημερώνει το κοινό και δυστυχώς το κοινό δέχεται πάντα άκριτα ότι διαβάζει.

"Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Βόλεϊ Αχαΐας" δεν υπάρχει, κάντε αναζήτηση την φράση στο Google και θα την βρείτε μόνο στο συγκεκριμένο άρθρο.

"..προχώρησε σε αποχή από την Δευτέρα επ' αόριστον λόγω οφειλών της ΕΟΠΕ", όποιος έψαξε την προηγούμενη φράση στο internet θα βρήκε οτι υπάρχει Σύνδεσμος Διαιτητών Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου. Στην σελίδα τους υπάρχει ολόκληρη η απόφαση η οποία αναφέρει "Μη αποδοχή ορισμού διαιτητή, όπου χρειάζεται μετακίνηση, αν αυτή δεν πληρωθεί πριν την έναρξη του παιχνιδιού, με διάρκεια ισχύος έως 31/12/2013, αποφασίστηκε πλειοψηφικά, η από 16/12/13 αποχή των μελών του ΣΥΔΠΕ από όλα τα πρωταθλήματα ευθύνης ΕΟΠΕ και ΕΣΠΕΠ"

" Στην Α2 Εθνική Ανδρών και Γυναικών που θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή στην Πελοπόννησο, όρισε διαιτητές από άλλους Συνδέσμους!", κάτι το οποίο μπορεί και πρέπει να κάνει η ΕΟΠΕ αλλά δεν το έκανε για να μην πληρώσουν οι ομάδες ακριβότερα οδοιπορικά διαιτητών. Προφανώς οι ομάδες που δυσκολεύονται να καλύψουν τα οδοιπορικά διαιτητών εντός Πελοποννήσου θα δυσκολευθούν περισσότερο με διαιτητές από άλλους συνδέσμους.

"Πάντως υπάρχουν αρκετοί διαιτητές μέλη του Συνδέσμου Αχαΐας, που πειθαρχούν μεν στην απόφαση για αποχή, αλλά δεν συμφωνούν", προφανώς ισχύει καθώς όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση " η αποχή αποφασίστηκε πλειοψηφικά" και αυτό είναι το νόημα της δημοκρατίας.

Βαρεθήκαμε ανεύθυνη δημοσιογραφία του άκριτου copy paste. Κύριοι δημοσιογράφοι κάνετε μια δουλειά και πληρώνεστε για αυτό. Αφιερώστε 4-5 λεπτά για κάθε άρθρο που γράφετε με μια απλή αναζήτηση στο Google. Στα δευτερεύοντα ζητήματα της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας, εμείς οι απλοί bloggers, που δεν ανήκουμε σε καμία ένωση με κανονισμό ούτε πληρωνόμαστε, πριν δημοσιεύσουμε ένα άρθρο χρησιμοποιούμε την αυτόματη διόρθωση ώστε το Αχαΐα να γραφτεί ορθά, όπως και το όνομα του συνδέσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου