This is Patra, Greece: Ανακοίνωση κατά της βίας από τον Δήμαρχο Πατρέων, έτος 1980

19 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση κατά της βίας από τον Δήμαρχο Πατρέων, έτος 1980

Δύο μέρες μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση: "H βία γεννάει μόνο βία, μίσος και οπισθοδρόμηση. Ο ολισθηρός κατήφορος πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα και να απομονωθούν άμεσα και κατηγορηματικά από την κοινωνία όλοι όσοι δεν εννοούν να σεβαστούν την δημοκρατία, το δικαίωμα στη διαφωνία και την ελεύθερη έκφραση του κάθε πολίτη και αντικαθιστούν το διάλογο και την πολιτική πράξη και έκφραση με την αυτοδικία και τις εκτροπές, που φτάνουν μέχρι την εν ψυχρώ δολοφονία. Τα κηρύγματα μίσους πρέπει να καταδικαστούν από όλους τους πολίτες. H δημοκρατία οφείλει να υπερασπιστεί τον εαυτό της με σύνεση και ψυχραιμία."
 
Ο πρώτος σχολιασμός είναι για τον χρόνο της ανακοίνωσης. Ο δήμαρχος περίμενε να γίνουν επεισόδια στην χθεσινή πορεία για να καταδικάσει την βία γενικά ώστε να μην χάσει της ψήφους των νοικοκυραίων και να γκρεμίσει όσα έχτισε με το κλείσιμο του παραρτήματος.
Ο δεύτερος σχολιασμός είναι για την γλώσσα. Ο δήμαρχος χρησιμοποιεί μία εντελώς ξύλινη γλώσσα στελέχους του πασοκ από την δεκαετία του 1980, δηλαδή μία γλώσσα που τον περιγράφει και τον χαρακτηρίζει πλήρως. Επίσης δεν κάνει ούτε μία αναφορά στην Χρυσή Αυγή, ούτε μια αναφορά στους ναζί, ούτε μία αναφορά στον δολοφόνο
Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από έναν δήμαρχο πολιτικά νεκρό που απλά μετράει αντίστροφα μέρες για τις εκλογές. Ας εγκαινιάσει κανένα δρόμο αυτή την εβδομάδα να βγάλει και φωτογραφίες να ξεχαστεί από τα προβλήματα της κοινωνίας. Επόμενη παράσταση του δημάρχου το προσεχές Σαββατοκύριακο όπου η πόλη θα ζήσει άλλη μία τυπική συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα βιώσιμης μετακίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου