This is Patra, Greece: Πεζόδρομος ή αυτοκίνητα στη Μαρίνα;

24 Οκτωβρίου 2012

Πεζόδρομος ή αυτοκίνητα στη Μαρίνα;

Όταν δημιουργήθηκε η Μαρίνα Πατρών όλοι είχαμε χαρεί με το έργο και κυρίως με την μοναδική περιοχή της Πάτρας που μπορούσε ο πολίτης να περπατήσει σε ένα ωραίο και οργανωμένο χώρο δίπλα στην θάλασσα.

Με την πάροδο του χρόνου οι καταστηματάρχες της περιοχής - σεβόμενοι την επιθυμία των πατρινών - αποφάσισαν πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου μπροστά στο μαγαζί που θα πιεις τον καφέ σου και να μπορείς να το θαυμάζεις δίπλα στην θάλασσα.

Εκτός του εκτρώματος της στάθμευσης πάνω στο πεζοδρόμιο της Μαρίνας οι έμποροι και η τοπική κοινωνία επέτρεπαν την παράνομη στάθμευση στο πεζοδρόμιο της Ηρώων Πολυτεχνείου με αποτέλεσμα η περιοχή να έχανε την αρχική ομορφιά της και το ωραίο περιβάλλον.

Ο δήμος αποφάσισε να δώσει τέλος σε αυτή την κατάσταση και άρχισε την τοποθέτηση εμποδίων ώστε να ξαναγίνει η Μαρίνα τόπος για πεζούς, παιδιά και οικογένειες να περπατούν και να χαίρονται την θάλασσα.

Οι καταστηματάρχες με εκπρόσωπο τον πρώην αντιδήμαρχο και καταστηματάρχη της περιοχής, Ηρακλή Αγγελόπουλο αντιστέκονται στην αναβάθμιση της Μαρίνας και προτιμούν το εύκολο και κοντόφθαλμο κέρδος.

Για ακόμα μία φορά οι ντόπιοι επιχειρηματίες βάζουν το στείρο και κοντόφθαλμο συμφέρον τους μπροστά από την πόλη.

Δυστυχώς η βούληση των καταστηματαρχών ταυτίζεται με μία μειοψηφία των πολιτών που επιθυμούν την πόλη απέραντο και ανεξέλεγκτο πάρκινγκ. 

Μην έχουμε  επιδίωξη για "θαλάσσιο μέτωπο" παρά για παραθαλάσσιο parking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου